La EMT anuncia la creación de una nueva ruta de autobuses en Valencia: calles y recorrido
Diseño del recorrido de la futura Línea 23 de Valencia. / 7 TELEVALENCIA

La Empresa Municipal de Transports (EMT) de València reforçarà les connexions amb els pobles del sud mitjançant la creació d’una nova línia: la 23. Aquesta connectarà les localitats de Pinedo, Castellar-L’Oliveral i el Forn d’Alcedo.

La Línia 23 entrarà en vigor amb la posada en marxa de la nova xarxa nocturna d’EMT el pròxim 15 de juny. Aquesta crearà una nova connexió per als veïns del sud de València amb una freqüència de 30 a 40 minuts.

Des de Pinedo, els autobusos entraran pel Camí del Tremolar i passaran per l’avinguda de Ruiz i Menges; carrer Principal; carrer de la Glòria i Camí dels Vaques. Des del Forn d’Alcedo, realitzarà el mateix recorregut de tornada.

De manera complementària, es modificarà el final de la Línia 14. L’objectiu és augmentar la regularitat i freqüència en hora punta entre Castellar-L’Oliveral i el centre de València. Per tant, a partir del 15 de juny la línia finalitzarà el seu recorregut a Castellar-L’Oliveral. Des d’allí es facilitarà la connexió amb la nova línia 23 perquè les persones usuàries que ho desitgen puguen desplaçar-se fàcilment fins a Pinedo o el Forn d’Alcedo.

Freqüències dels autobusos

Respecte a les freqüències, els autobusos de la Línia 14 eixiran cada 12 minuts aproximadament. Ho faran des de Castellar-L’Oliveral cap al centre de la ciutat. Aquests canvis s’uniran als reforços ja realitzats en els nous horaris d’aquesta línia.

Una altra de les millores serà la incorporació a la Línia 14 dels autobusos més nous de la flota i menys contaminants. Això es deu al fet que ja no hauran de travessar el túnel d’accés a Pinedo pel Camí de Tremolar. Per tant, no hi haurà cap limitació per als vehicles.

La línia 14, que connectarà el centre de València amb Castellar-L’Oliveral, és una de les 23 línies diürnes que prolongaran el seu servei durant la nit per a oferir millors opcions de mobilitat nocturna a la ciutadania.