La EMT y Metrovalencia anuncian cambios para Semana Santa
Varios usuarios de Metrovalencia esperan un tranvía nocturno.

Tant l’Empresa Municipal de Transports (EMT) com Metrovalencia han preparat un dispositiu especial amb motiu de la Setmana Santa. Tots dos serveis de transport contemplen reforços de les seues línies i un augment de les circulacions nocturnes.

L’EMT ha reforçat les freqüències de les línies 25, 32, 35 i 95 fins al diumenge 17 d’abril. Amb això cerquen facilitar els desplaçaments cap a les platges i l’entorn de la Ciutat de les Arts.

D’altra banda, el 14 i 15 d’abril l’entitat ha planificat un increment de les línies 19, 32, 35, 92, 95 i 99. L’objectiu és millorar les connexions amb la zona del Passeig Marítim, la Malva-rosa i la Marina. Els augments en la línia 32 es prolongaran fins al 18 d’abril amb motiu de els actes previstos per la Setmana Santa Marinera.

A més, la EMT duplicarà el servei de les línies nocturnes que connecten amb la zona marítima el 14 i 15 d’abril. Així, les línies N1 Estació del Nord – La Malva-rosa i N9 Estació del Nord – El Cabanyal tindran una freqüència aproximada de 23 minuts. A més, el divendres 15 d’abril les línies 92 i 99 prolongaran el seu horari fins a la 1:00h. Amb això es facilitaran els desplaçaments després de la finalització de la processó.

Respecte a la línia 25, cal destacar que des del 14 al 25 d’abril oferirà un horari ampliat per a reforçar la connexió cap al Saler, el Perellonet i el Perelló. Aquestes facilitaran els desplaçaments cap a l’Albufera i les platges del sud durant les festes.

CANVIS EN ELS TRAMVIES DE VALÈNCIA

D’altra banda, Metrovalencia modificarà a partir del 14 d’abril els horaris dels tramvies de les línies L-8 (Marítim Serrería-Marina Reial Joan Carles I); i L-6 (Marítim Serradora-Tossal del Rei). Per a no interferir en el pas de les processons, s’interromprà el servei entre les parades de Marítim Serrería-Marina Reial Joan Carles I i entre Marítim Serrería-Doctor Lluch.

El dia 14 (Dijous Sant) els citats trams sense servei no tindran circulacions entre les 19 i les 22.30 hores. El Divendres Sant s’interrompran els esmentats trams de les Línies 6 i 8 del tramvia també des de les 19 hores fins a la finalització del servei.

El Diumenge de Resurrecció, les línies L-8 i L-6 tindran el seu servei interromput en les esmentades parades des de les 12 fins a les 16 hores, quan se celebra la Desfilada de Resurrecció, amb el qual es donen per conclosos els actes públics de la Setmana Santa Marinera. A partir d’aquesta hora, la normalitat horària i de trajectes es restablirà fins a finalitzar el servei habitual.

SERVEI ORDINARI I NOCTURN DE METROVALENCIA

D’altra banda, els dies laborables de Pasqua (19, 20, 21 i 22 d’abril) el metre oferirà servei ordinari. D’aquesta manera, hi haurà el mateix nombre de trens i freqüències per als desplaçaments per la capital.

També estarà actiu el servei nocturn ‘A la Lluna de Metrovalencia’. Circularan trens amb una freqüència de pas entre 10 i 20 minutos pel centre de la ciutat, a partir de l’últim servei habitual abans de mitjanit.

En direcció a Alboraia la freqüència de pas oscil·la entre 15 i 30 minuts. Cada 40 minuts, els trens circulen en direcció a les estacions de Seminari i Paterna. I cada 80 minuts, en direcció a Picassent, Bétera, Llíria, Rafelbunyol i Riba-roja de Túria.

Els últims passos pel centre de València, en Àngel Guimerà, seran entre les 2.30 i les 3.00 hores. En les línies tramviàries els intervals de pas seran de 40 minuts excepte en els trams Primat Reig-Dr. Lluch i Marítim-Grau Canyamelar on la freqüència serà de 20 minutos.

Al servei nocturn l’afectaran els talls programats amb motiu de les obres de millora i manteniment. D’aquesta manera, la circulació ferroviària es realitzarà fins a Seminari, en línia 1; fins a L’Eliana, en línia 2; i Meliana, en línia 3, sense continuïtat amb autobús.