Per segon any consecutiu EMT i Marató València renoven el seu acord per a beneficiar la mobilitat dels corredors i de la resta de la ciutat el pròxim 19 de novembre, dia en el qual se celebren les diferents proves. Destaca l’augment de les línies i autobusos a primera hora del matí per a donar servici als corredors, portant-los cap a l’eixida de la Marató València Trinidad Alfonso EDP i la carrera 10K València Trinidad Alfonso, que seran de forma paral·lela.

Conscients de l’afectació en bona part de la ciutat d’un esdeveniment de la magnitud de la Maratón, també s’ha signat un acord pel qual tots els desplaçaments fins a les 16 hores del 19 de novembre seran gratuïts no solament per a corredors, sinó també per a acompanyants i veïns de la ciutat. Així es contribueix de forma notable a la mobilitat de tots en un dia en el qual la ciutat acollirà a més de 28.000 corredors en els seus carrers, entre la marató i la prova de 10 quilòmetres.

Un acord que l’organització de la prova, a càrrec de SD Correcaminos i l’Ajuntament de València, i l’Empresa Municipal de Transports han anunciat dins de l’agenda de la Setmana de la Mobilitat que s’està celebrant en la ciutat. L’acord ha sigut presentat per Giuseppe Grezzi, regidor de Mobilitat Sostenible; Vicente Sanz, vicepresident de SD Correcaminos; i Elena Teixidor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso, que han celebrat aquest nou conveni davant d’uns dels autobusos d’EMT que ajudarà a difondre aquest acord.

Totes les persones que eixe dia es moguen en els autobusos de l’EMT podran viatjar gratuïtament: corredors, voluntaris i tots els valencians i turistes”, ha declarat Giuseppe Grezzi. Per la seua banda, Vicente Sanz destaca que “tots els corredors i acompanyants, entre les 6 i les 8 hores del matí, podran acostar-se de forma molt més fàcil a la línia d’eixida, que és la seua gran preocupació eixe dia. Hi haurà un reforç important”, a més de destacar “el servici gratuït que podran gaudir els 1.500 voluntaris de la prova”.

El 19 de novembre tant corredors com els quals vénen a animar i els ciutadans que gens tenen a veure amb la prova, es beneficien de moure’s gratuïtament gràcies a este acord amb l’EMT”, comenta Elena Teixidor. A més, la directora de la Fundació Trinidad Alfonso assenyala que este acord “és un exemple de convivència” i destaca que el transport públic és fonamental per a aconseguir “que la ciutat viva la Maratón quasi com les Falles”, que és la seua gran aspiració.

La implicació de l’EMT també es veurà en altres accions, ja que un grup de mig centenar de treballadors de l’Empresa Municipal de Transport participarà en alguna de les dues proves corrent, a més d’organitzar un dels 200 punts d’animació que donen alè als participants al llarg del recorregut.