La EMT arranca una huelga de cuatro meses: días y horas de los paros convocados
Un autobús de la nueva línea C-1 en la entrada de la calle San Vicente.

La xarxa nocturna de la Empresa Municipal de Transport (EMT) es transforma i es duplica. A partir del 15 de juny, 23 línies diürnes prolongaran el seu servei durant la nit. Així, València tindrà una xarxa “senar stop” 24 hores, els set dies de la setmana.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha sigut el responsable d’anunciar hui el redissenye de l’EMT. A més, ampliarà la seua cobertura nocturna per a proporcionar aquest servei a barris i pobles de l’àrea metropolitana. Entre aquests pobles es troben: Benimaclet; Campanar; Castellar-Oliveral; Forn d’Alcedo; El Saler; El Palmar; El Perellonet; Cases de Bàrcena; Poble Nou; Borbotó; Carpesa i Benifaraig.

De les 11 línies actuals passaran a ser 23 les que circularan tota la nit comptant per a això amb 30 nous treballadors. De la mateixa manera, dels 59.000 viatges que es realitzen actualment en la xarxa nocturna, passaran a realitzar-se més de 158.000.

A més, actualment existeixen barris i pobles de València que no disposen de servei durant la nit. Per això, ara s’ampliarà la cobertura en tota la ciutat incorporant noves connexions com Alboraia; El Perelló; Sedaví; Montcada; Alfara del Patriarca; Tavernes Blanques; Bonrepòs i Mirambell; Almàssera i Vinalesa.

NOVES LÍNIES NOCTURNES DE L’EMT

En la seua intervenció, la directora gerent de l’EMT, Marta Serrano, ha detallat les característiques de la nova xarxa. Així, en la zona oest de la ciutat, que ara cobreixen les nocturnes N4 i N5, es registrarà un increment important del servei amb les línies 67, 70, 72, 73, 93 i 99.

A més, amb les línies 67 i 99 també s’ampliarà el servei nocturn en la zona oest de Nou Campanar; i amb la línia 28 per Guillem de Castro, per on actualment no passa cap línia nocturna. La zona Sud de la ciutat, que ara cobreixen les línies N6, N7 i part de la N9, comptarà amb el servei nocturn de les línies diürnes 7, 8, 9, 10, 14, 27 i 99.

Les línies 9, 10 i 27 milloraran l’oferta actual per Jesús i Sant Vicent i donaran servei nocturn a Sedaví i Forn d’Alcedo, del qual ara no disposen; per la zona aquest, que ara cobreixen les línies N1, N8 i N9, circularan les línies 4, 19, 81, 93 i 99.

NOCTURN EN EL SALER, EL PALMAR, EL PERELLÓ I PERELLONET

A més, amb les línies 24 i 25, l’EMT passarà a prestar servei nocturn en el Saler, el Palmar, el Perellonet i el Perelló. A més, amb el seu recorregut pel Jardí del Túria, complementat amb el recorregut de la línia 14 per Escultor José Capuz, es dotarà de servei nocturn a Montolivete i la zona de Regne de València amb la línia 19; per a la zona Nord de la ciutat, que ara cobreixen les línies N2, N3 i N10, també funcionaren les línies 10, 16, 26, 28, 60, 62, 70 i 99.

Amb la línia 67 es prestarà servei nocturn a Nou Campanar, que era una reivindicació veïnal important. De la mateixa manera es reforçarà el que ja té Beniferri amb la 62. El recorregut de la N2 serà cobert en la seua major part amb la línia 16, que a més prolongarà el seu recorregut fins a Cases de Bàrcena, que ara no gaudeix de servei nocturn. Així mateix, amb la línia 26 s’arribarà a una zona a la qual la xarxa nocturna actual no arriba: Poble Nou, Borbotó, Carpesa i Benifaraig.

Amb la circular C3 (Antiga 89-90) l’EMT dona cobertura a tota la ciutat. La part de Primacial Reig de la N2 es cobreix amb la C3, a més de disposar de les línies 10 i 70 amb les quals Benimaclet, Alboraia i l’Alfauir passaran a tenir servei nocturn.

A nivell general, ha remarcat que les línies més utilitzades: la C3 (que és la que fa la ronda de Trànsits); i la 99 (que fa el trajecte Palau de Congressos-Malva-rosa) permetran oferir nocturn als diferents centres d’atracció de mobilitat que connecta (hospitals, centres comercials, zones d’oci, etc.). A més, també suposarà un reforç important a l’oferta en la zona del Marítim i tot el Boulevard Sud en general.

FREQÜÈNCIES DE L’EMT NOCTURNA

Pel que respecta a les freqüències, amb el sistema radial actual de la xarxa els temps de viatge són cada vegada més llargs. Hui dia aquests oscil·len entre els 45 i 60 minuts.

Amb la nova xarxa, els caps de setmana es reforçarà el servei. L’objectiu és que la majoria de les línies tinguen una freqüència de pas de 30 minuts. Fins i tot algunes d’elles baixaran de la mitja hora com, per exemple, la 27, 28, 81 o 93.

Els dies laborables destaquen les freqüències de mitja hora aproximadament que tindran tots els dies de la setmana la 9, 10, 16, 19 o 62. També entre setmana pràcticament totes les línies baixaran de l’hora de freqüència actual de les nocturnes, com és el cas de la 8, 14, 70, 72, entre altres.