autobuses

Els bitllets electrònics per a viatjar amb autobús arriben a València. L’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha llançat l’app «EMTicket». Es tracta de una aplicació gratuïta i pionera a Espanya per a comprar els bitllets senzills de forma online.

El regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha sigut el responsable de presentar aquesta nova eina digital que permet una compra «segura». Els bitllets es mantindran amb el mateix preu (1,50€) i permetran realitzar transbords sense límits durant una hora.

El projecte sorgeix amb el suport de BBVA, Mastercard i Masabi per a oferir una manera de viatjar «més còmoda, eficient i segura, adaptada completament a les noves necessitats generades per la COVID-19».

AIXÍ SERAN ELS BITLLETS DIGITALS

L’aplicació per a dispositius mòbils ‘EMTicket’ es llançarà aquest divendres. Es podrà descarregar de forma gratuïta en els telèfons mòbils. Estarà disponible a les botigues Android i Apple.

En cada transacció l’usuari podrà comprar fins a 10 bitllets senzills. A més, podrà acumular fins a 20 bitllets en la cartera del seu dispositiu mòbil amb un període de validesa de 60 dies. A diferència d’altres ciutats com Madrid o Barcelona, el bitllet no s’ha de validar en l’autobús sinó quan es compra en l’aplicació.

Imagen
Presentación de la app EMTicket en el Ayuntamiento de Valencia.

CÓMO COMPRAR LOS NUEVOS BILLETES DE LA EMT

Para el proceso de compra hay que acceder a la aplicación, asociar una tarjeta bancaria, e ir a la sección “Comprar billetes”. En la misma seleccionar “Billete Sencillo” y adquirirlo. Una vez hecho, el billete se guardará automáticamente en la cartera de billetes del usuario. Este deberá activarlo para poder subir al autobús correspondiente.

Una vez activado, el billete se transforma en una pantalla dinámica que muestra una banda de colores que va cambiando. También indica la fecha y la hora mostrando que se encuentra activo y cuánto tiempo de uso le queda.

Amb aquest mecanisme el que es persegueix és que el viatger puga comprovar en tot moment el temps que li queda dels 60 minuts. A més, així s’evitaran fraus. L’inspector de l’EMT haurà de veure com la banda de colors es va movent.

Quant a la validació dels bitllets digitals, cal remarcar que es realitza sense cap mena de contacte. L’usuari únicament haurà de mostrar la pantalla amb el bitllet actiu al conductor quan l’accés per la porta davantera torne a estar permès. Mentre que l’accés prosseguisca per la porta central o durant una inspecció rutinària, s’ensenyarà el bitllet al personal de l’EMT.

BENEFICIS ‘EMTicket’

El gran avantatge de la nova aplicació és que durant el període d’una hora el bitllet estarà actiu i els viatgers podran realitzar tots els transbords que requerisquen.

Un altre dels beneficis de ‘EMTicket’ és que pot usar-se sense necessitat de tenir cobertura o senyal wifi. La connexió només és necessària en el procés de compra. No obstant això, cal recordar que els autobusos de l’EMT tenen wifi gratuït facilitant l’ús de l’aplicació.

La plataforma, creada per Masabi, ja s’utilitza en operadors de tot el món. Alguns exemples són l’Autoritat Metropolitana de Transports de Nova York o la Thames Clippers a Londres, entre altres.