Més d’un miler de persones i un centenar d’empreses, que ofereixen 800 llocs de treball, han confirmat la seua participació en la Fira d’Ocupació que tindrà lloc aquest dimarts, 11 de juny, en el Complex Esportiu i Cultural La Petxina.

Aquest certamen, iniciativa de la Diputació i Cámara València, amb el suport del Fons Social Europeu, consta d’un programa de ponències i tallers, així com al voltant de 1.100 entrevistes de treball per a processos de selecció que es desenvoluparan al llarg de la jornada en una zona habilitada per a tal fi.

Entre els ponents, destaca l’escriptor, conferenciant i ex esportista professional als EUA, Javier Iriondo, qui pronunciarà una conferència sobre fortalesa mental i lideratge personal. A més, experts i consultors impartiran tallers pràctics sobre mitjans per a trobar treball, entrevistes en processos de selecció, com crear una marca personal o quin tipus de competències digitals busquen les empreses per a definir el perfil dels seus candidats.

Aquest certamen té com a objectiu activar i incentivar la creació d’ocupació convertint-se en punt de trobada entre el teixit empresarial local, les persones desocupades i, especialment, els joves inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, en què participa la Cámara.

650 CONTRACTES PER A JOVES DE VALÈNCIA

La Regidoria de Desenvolupament Econòmic Sostenible, a través de l’agència d’ocupació València Activa, presenta la tercera campanya Anem! d’ocupació jove, amb l’objectiu millorar l’ocupabilitat i la formació de les persones joves a València. La campanya ofereix més de 650 contractes laborals directes i 300 places en cursos d’anglès gratuïts per a menors de 30 anys.

Un total de 659 joves de 18 a 30 anys treballaran durant un any en les condicions que regeixen el conveni del personal laboral de l’administració local. Les persones interessades a gaudir d’aquesta oportunitat laboral han de ser joves de 18 a 30 anys, inscrits en el programa de Garantia Juvenil del servei autonòmic Labora.

Sandra Gómez durant la roda de premsa de la tercera edició de ‘Anem!’.

El programa Anem! arreplega també enguany, donat l’èxit de l’edició anterior, els cursos d’anglès intensius mensuals. A més, aquesta edició afig la novetat que s’amplia el llistat d’idiomes que reben ajudes per al pagament de taxes en les proves de certificacions oficials superades: anglès, francès, italià, alemany, portuguès i xinès.

Una altra novetat és un nou contingent de cursos, impartits al costat de l’Escola d’Organització Industrial, sobre matèries que tenen un alt grau d’ocupabilitat (tècnic en Qualitat i Medi Ambient per a la Indústria Agroalimentària, en DevOpps, en Programació en Java o de Desenvolupament d’Apps en IOs).

1.600 BEQUES PER A ESTUDIANTS QUE VULGUEN FER PRÀCTIQUES

La Diputació de València ha obert el termini perquè els ajuntaments i entitats locals menors de la província puguen sol·licitar les ajudes del programa La Dipu et Beca 2019, que permetrà a joves estudiants d’universitats i cicles formatius realitzar pràctiques formatives d’estiu durant els mesos de juliol i agost. S’estima que enguany s’oferiran entorn de 1600 beques.

Les peticions per part dels consistoris o entitats de la província es poden realitzar al llarg de 10 dies naturals a comptar des del 5 de juny, un dia després de la publicació de la convocatòria d’aquestes ajudes en el BOP.

Els estudiants que poden beneficiar-se de les beques de la Diputació de València són els majors de 18 anys i que estiguen empadronats a la província. Tots els joves interessats han d’acudir al seu ajuntament perquè els informen sobre les ajudes d’enguany.