El rellotge marcava les nou del matí d’aquell 9 de febrer. Uns deu treballadors de l’empresa Artesania Aitana es trobaven a l’interior d’esta nau indústrial quan un núvol de fum els va obligar a eixir corrent. Les flames devoraven l’empresa Indukern i el caos i la confusió començava a apoderar-se de l’ambient

José Ramón es trobava fora. Al principi va tenir l’esperança de que les seues naus no s’hagueren vist afectades pel foc. Però tres dies després, quan van poder accedir a l’interior varen quedar desolats.

Malgrat la desgràcia i de la ràpida reacció de José Ramón i els seus treballadors per a atendre les demandes dels seus clients, les flames deixaven un rastre de pèrdues econòmiques que perillaven l’estabilitat de l’empresa. Cridaren a moltes portes que els asseguraren un suport. Però 100 dies després, tot ha caigut en l’oblit.

Als responsables d’esta empresa, a part d’una nau industrial calcinada, els queda la resignació. Saben que si no es recomponen ells, ningú els va a tendir una mà.

100 dies després d’aquell devastador incendi, a les empreses afectades solament els queda esperar una salvació. I que, fins al moment, sembla que tarda a arribar.