,Ximo Puig, Vicente Boluda, Juan Roig y Arcadi España en el acto en defensa del Corredor Mediterráneo. EFE/MORELL
GRAFCVA212. ELCHE (ALICANTE), 28/11/2019.- El President de la Generalitat Valenciana,Ximo Puig,con el Presidente de AVE,Vicente Boluda,el Presidente de Mercadona,Juan Roig,y el Conseller de Política Territorial,Arcadi España, en el acto en defensa del Corredor Mediterráneo organizado por la Asociación Valenciana de Empesarios que ha contado con más de 1.000 empresarios de todas las comunidades autónomas por las que discurre el trazado.EFE/MORELL

Les mesures en matèria econòmica preses des del Govern central per a frenar el coronavirus han alçat el crit de l’empresarial valencià. La Associació Valenciana d’Empresaris presidida per Vicente Boluda ha deixat clar que l’aturada econòmica serà “devastadora” per a l’ocupació i l’economia.

AVE ha emès un comunicat en el que critica les decisions preses per l’Executiu de Pedro Sánchez. “No és tolerable que des del Govern d’Espanya es qüestione l’ètica dels empresaris i autònoms que, davant aquesta situació excepcional, estan treballant durament per a mantenir l’activitat i l’ocupació i per a assegurar la supervivència de les seues empreses”, declaren.

El grup d’empresaris entre els quals es troben noms com Juan Roig (Mercadona) o Araceli Císcar (Dacsa), ha demandat al Govern la declaració de “mesures urgents”. Asseguren que aquestes són necessàries per a “preservar l’activitat econòmica i mantenir l’ocupació”. A més, critiquen que no es prenguen solucions com en altres països veïns de la Unió Europea.

“Quantes més empreses pareixen, més difícil serà la recuperació”

L’últim anunci del Govern de paralitzar l’ús de tots els sectors excepte els imprescindibles és una altra de les mesures que més negatives ha alçat. “La decisió de parar l’activitat econòmica més enllà dels serveis essencials produirà uns efectes devastadors. Quantes més empreses pareixen la seua activitat, més difícil serà la recuperacióSense empreses no hi ha ocupació i, si no hi ha ocupació, és impossible sustentar l’estat de benestar“.

“Els empresaris i autònoms estan treballant durament amb els seus empleats per mantenir l’activitat, l’ocupació i per assegurar la supervivència de les seues empreses”, afirmen. Per això, creuen que “no és tolerable que des del Govern d’Espanya es qüestione l’honestedat i ètica de milers d’empresaris i autònoms“. Asseguren que les mesures excepcionals preses per les empreses responen a “la crisi sanitària i a la paralització de l’activitat econòmica fruit del RD 463/2020 de 14 de març”.

El confinament: “una bona decisió”

Malgrat les crítiques, AVE declara estar convençut que “el confinament és una bona decisió, basada en criteris científics”. No obstant això, especifiquen que ha d’anar “aparellada d’altres mesures”. Entre elles citen la realització de tests massius per a conèixer la realitat i l’abast de la pandèmia i una actuació sobre la població malalta i la de risc.

Des de l’Associació Valenciana d’Empresaris també s’ha agraït el treball de tots els sectors econòmics que lluiten contra el Covid-19. “Estem segurs que, entre tots, amb sentit comú, amb disciplina, amb la col·laboració de tota la societat i racionalitzant la por, serem capaces de superar aqueixa crisi sanitària, que passarà”, conclouen.