Una de les principals preocupacions de la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat és treballar en la seguretat de totes les àrees industrials de València. Esta preocupació sempre ha sigut compartida per l’Associació d’Empresaris de Fuente del Jarro, Asivalco, i més encara des de l’incendi d’Indukern, un accident que va arrasar cinc empreses i va provocar l’evacuació de dos centenars d’elles.

Des de Fuente del Jarro demanden així la necessitat de comptar amb un Pla de Seguretat Integral específic per a esta zona de Paterna. Este document suposaria l’elaboració d’un estudi en el que es tingueren en compte totes les amenaces per a així desenvolupar un procediment d’acció que les combatera.

Asivalco ha volgut recordar que a Paterna ja existix un Pla d’Emergències desenvolupat en la passada legislatura. En ell es determinen els riscos generals del municipi i alguns protocols d’actuació però sense especificar què fer en les zones empresarials. Per açò, es traslladarà a l’Ajuntament la necessitat d’abordar la revisió de l’actual pla així com la importància d’impulsar l’elaboració d’uns altres que puguen servir per a actuar davant determinades situacions de risc per als milers de treballadors de Fuente del Jarro.