El Ministeri de Foment va aprovar el projecte de construcció de la duplicació de calçada de la carretera N-220 d’accés a l’Aeroport de València, en el tram entre els enllaços de l’Aeroport i de la V-30.

Unes obres que suposaran una inversió superior als 94 milions d’euros i que compliran dos de les reivindicacions d’Asivalco, l’Associació d’empreses del Polígon Industrial Fuente del Jarro de Paterna, un dels parcs empresarials més importants d’Espanya.

La duplicació de la N-220 descongestionaria el trànsit de la zona. Una carretera que, segons incideixen des de Asivalco, compta amb molt més trànsit que gran part de les autovies espanyoles. No obstant això, alerten de la necessitat de coordinació entre l’administració estatal i autonòmica per a aconseguir aquest objectiu.

L’altra reivindicació que es complirà amb aquest projecte és la millora l’accessibilitat al polígon Fuente del Jarro mitjançant un nou accés a la Fase 2 del mateix i la construcció de vies col·lectores en la N-220 per a millorar la capacitat i seguretat viària de l’accés a la Fase 1.

Uns treballs que millorarien els accessos però, sobretot, la seguretat dels treballadors del parc empresarial amb més de 500 empreses i del qual s’estimen que cada dia entren i surten 45.000 vehicles de diferent tipus i tonatge.

Una seguretat que va quedar en dubte fa 27 mesos amb un gran incendi. Des de Asivalco lamenten que no ha canviat res des de llavors i demanen a les administracions que es posen mans a l’obra perquè un dels polígons industrials més importants d’Europa tinga la infraestructura que es mereix després de 40 anys.