Empresarios valencianos reivindican el Corredor Mediterráneo para reactivar la economía
Vicente Boluda durante la presentación del segundo chequeo semestral del Corredor Mediterráneo.

Empresaris, polítics i representants de la societat civil es donen cita hui en el Acte Empresarial pel Corredor Mediterrani. Tots ells cerquen reivindicar la posada en marxa d’aquesta infraestructura ferroviària. Asseguren que el seu funcionament serà clau en la recuperació econòmica de l’arc mediterrani.

El Palau de Congressos de València és l’espai que s’ha seleccionat per a acollir la trobada. Malgrat l’afluència de persones, l’espai compleix amb la nova normativa, restriccions d’aforament i mesures de salut. Els responsables de la seua presentació són l’explorador i comunicador Jesús Calleja i la periodista Maribel Vilaplana.

En aquestes taules s’explicarà el paper estratègic d’aquesta infraestructura en la reactivació de l’activitat econòmica. Els empresaris asseguren que la nova conjuntura, marcada per la situació del coronavirus, fa més necessària que mai la posada en marxa d’iniciatives que “activen tot un país“.

La primera d’aquestes taules és “L’Espanya de l’acceleració”. En ella participen José Luis Ábalos, ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana; Vicente Boluda, president de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE); i Federico Félix, president de la Federació Empresarial d’Agroalimentació de la Comunitat Valenciana i de la Fundació ProAVE.

La segona taula és “#EActívate: Infraestructures per la reactivació”. En aquesta intervenen Simón Pedro Barceló, copresident de Barceló Hotel Group; Agnès Noguera, consellera delegada de Llibertes 7; e Íñigo Parra, president de Stadler Rail València.

SEGONA REVISIÓ SEMESTRAL

L’esdeveniment de hui també suposa la realització de la Segona Revisió Semestral. L’objectiu és donar a conèixer l’evolució del Corredor Mediterrani en els últims mesos. A més, s’informarà dels pròxims avanços.

L’acte també compta amb la participació d’empresaris com Araceli Císcar, consellera executiva de Dacsa; José Ignacio Goirigolzarri, president de Bankia; Clement González, president d’Alibérico; i Juan Roig, president de Mercadona, entre altres.

A més, en l’àmbit institucional i social han confirmat la seua presència Josep Vicent Boira, comissionat d’Espanya per al Corredor Mediterrani; Arcadi España, conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat; José Vicente Morata, president de la Cambra de Comerç de València; Salvador Navarro, vicepresident de la CEOE i president de la CEV; Isabel Marró, presidenta d’ADIF; i Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana, entre altres.