Comença la primer vaga de 24 hores del tramvia i el metro

El seguiment és del 98 % dels maquinistes, segons els sindicats de **Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana i del 35,71 %, segons l'empresa.

hombre fallecido

La primera jornada de vaga de 24 hores en el metre i el tramvia de València convocada dins del calendari d’aturs fins a novembre ha començat avui amb un seguiment del 98 % dels maquinistes, segons els sindicats de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), i del 35,71 %, segons l’empresa.

En les hores punta, és a dir, de 6 a 9 hores, de 12 a 16 hores i de 19 a 22 hores, les circulacions previstes són el 60 % de les habituals, mentre que en les hores barre, és a dir, la resta del dia, es preveuen del 50 %, segons el dictamen de la Direcció general de Treball.

La jornada de vaga d’avui és la primera de 24 hores programada -les altres seran els dilluns 25 de setembre, 9 i 23 d’octubre i 6 de novembre-, i hi haurà aturs parcials a partir del 18 de setembre fins al 3 de novembre, segons el calendari dels sindicats.

En total, seran 17 jornades d’aturs per “el desacord i la falta de participació” en el procés d’elaboració de l’avantprojecte de Llei de Seguretat Ferroviària de la Comunitat Valenciana, i “la negativa” de l’adreça de FGV de negociació de matèries que afecten a les condicions de treball, formació, habilitacions, reconeixements mèdics i règim disciplinari dels col·lectius de circulació, segons els convocants.