L’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, ha presentat aquest matí la programació de la segona edició del Festival Antonio Ferrandis que se celebrarà del dilluns 16 al diumenge 22 d’octubre.

Durant la presentació, l’alcalde ha desvetlat algunes de les novetats d’aquesta nova edició, entre les quals es troba la creació d’un concurs de curtmetratges amb dues seccions, una de ficció espanyola i una altra de joves realitzadors/as menors de 25 anys amb un premi d’1.500 euros per categoria.

En aqueix sentit, l’alcalde ha destacat “l’èxit de participació per a una primera edició amb 214 treballs presentats per a la secció de ficció, 12 dels quals són de directors internacionals, i 9 en la categoria de jove realitzador”.

En la roda de premsa, s’han donat a conèixer el nom dels curtmetratges finalistes que s’exhibiran en Kinepolis Paterna el dijous 19 d’octubre a les 18 hores.

En la categoria de Ficció Espanyola els seleccionats han sigut BARAKA de Nestor Ruiz, BUS STORY de Jorge Yudice, CUENTA CONMIGO de David Casademunt, EL VESTIDO de Javier Marco i THE APP de Julián Merino.

Per la seua banda els finalistes al premi al Jove Realitzador/a, són ABEJAS de Lucía Casañ, AMOR DE DIOS de Jordi Núñez, BFF de Marta López, PARALYSIS de Alejandro Barvel i PICASSO de Beatriz García.

El jurat encarregat de triar als guanyadors estarà format pel guionista valencià Rodolf Sirera com a president, l’actriu i directora de Paterna, Inma Sánchez, que ha participat en sèries com a L’Alqueria Blanca o Amar es para siempre, i el també director i promotor valencià, Julio Martí.

A més, l’alcalde Sagredo ha revelat el nom de la guanyadora del Premi Especial Antonio Ferrandis, que enguany reconeixerà a l’actriu Emma Suárez, “per la seua destacada carrera que li ha merescut tres Goyas l’últim per “La propera pell” de Isa Camp i Isaki Lacuesta, que es projectarà per a donar per conclosa la gala oficial del festival”.

Quant a les activitats que tindran lloc durant el festival, el primer edil ha destacat l’homenatge a Ferrandis que tindrà lloc el diumenge 22 i que comptarà amb un recorregut amb bicicleta pels carrers i llocs de Paterna que van marcar la vida de l’actor, encapçalat pels protagonistes de la serie Verano Azul, Julia (María Garralón), Javi (Juanjo Artero) i el Piraña (Miguel Ángel Valero). Després del passeig, se celebrarà un col•loqui i es projectarà el primer capítol de la mítica sèrie en pantalla geganta en el Parc Central.

La pel•lícula BRAVA serà l’encarregada d’inaugurar el festival el dilluns 16 d’octubre a les 19:30 en el Gran Teatre. “Es tracta d’una estrena molt especial perquè la pel•lícula va ser rodada en llocs de Paterna coneguts per tots els veïns i veïnes” ha explicat l’alcalde que ha afirmat que la projecció contará amb la presència dels seus protagonistes Sergio Caballero i Alfred Piqué.

A més, el divendres 20 d’octubre s’exhibirà el curtmetratge XMILE, del director Miguel Ángel Font, i amb la música del qual el paternero Josué Vergara, autor de la Banda Sonora Oficial del Festival Antonio Ferrandis, guanyé entre altres premis el Hollywood Music Media Award.

Tal com ha explicat Sagredo, “es tracta d’un curtmetratge accessible per a persones amb discapacitat sensorial i oferirà als espectadors l’oportunitat d’acostar-se a aquest projecte a través d’experiències interactives i inclusives que envolten al curtmetratge i el món de l’accessibilitat”.

Finalment, l’alcalde ha volgut agrair la implicació de Kinepolis Paterna amb el festival, “gràcies a la seua col•laboració, el Festival de Cinema Antonio Ferrandis de Paterna ha tingut continuïtat durant tot l’any, acollint grans preestrens que han portat fins a la nostra ciutat a primeres figures del cinema espanyol”.