Aquesta setmana finalitzen les obres del nou carril ciclista en el passeig de la Ciutadella, al costat del llit del riu de València. Abans de la seua inauguració, aquest intent de millorar la mobilitat sostenible ja ha rebut moltes crítiques.

L’objectiu del nou carril bici és tancar el buit de 650 metres existent en l’itinerari ciclista entre els ponts de les Arts i d’Aragó i evitar que els ciclistes hagen d’interrompre el seu recorregut. “Acabar amb aquesta anomalia era alguna cosa que queia pel seu propi pes”, explica el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi. A més, el regidor defensa que és una millora per al paisatge urbanístic. Passejar “per la vorera annexa al riu serà ara més agradable”, afig Grezzi. El tram de Ciutadella, és un dels 12 nous carrils previstos per a enguany. 

La infraestructura ciclista s’ha construït al costat del qual ja hi havia en el llit. A més, s’ha eliminat un carril de trànsit en una de les artèries més transitades de la ciutat. Es calcula que per ací circulen prop de 30.000 vehicles diaris. Per això, la desaparició d’un carril ja està generant més embosseu-vos.

Descontentament per part dels valencians

El que no poden és deixar a València inutilitzada perquè amb un carril sol no es pot anar a cap lloc”, rebutja un veí. En la mateixa línia, un altre dels residents reclama  que “els de les bicicleta tenen drets, pitjor els altres també”. “Han deixat només un únic carril de cotxe i a més hi ha línia d’autobús per aqueix carrer”, lamenta un dels entrevistats.

Tot això ha portat a l’Associació de Veïns del barri a sol·licitar una reunió amb la regidoria de Mobilitat. Així mateix, l’oposició també ha rebutjat aquest projecte.

El carril és “molt conflictiu”. reprova Fernando Giner, portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament.  “És un tram conflictiu i a penes aporta valor”, continua Giner. Tal com defensa el portaveu taronja, el ciclista pot arribar a l’Albereda per un altre camí. “És un tram de conflictivitat, on ja hi ha bastants embossos”, acaba.