Arranca la temporada de concerts a València. Els caps de setmana, El Palau dels Arts i La Marina acullen a diferents artistes aplicant mesures sanitàries. L’objectiu és que els festivals puguen celebrar-se aquest estiu de forma segura seguint un protocol més estricte. S’està estudiant la possibilitat de requerir test en els accessos i establir escenaris bambolla.

Enguany València acollirà més de 100 concerts. El retorn de la música posa sobre la taula l’estratègia sanitària necessària per a harmonitzar la salut i l’oci. En La Marina ja ha arrancat el Festival València Alive 2021, que porta a artistes tots els caps de setmana. Tomas Abril, organitzador de l’esdeveniment, explica que s’estan prenent mesures de seguretat com “l’ús de màscara” o la “distància de seguretat”.

“No crec que siga necessari usar els test en els concerts de la Marina ja que són d’aforament reduït”. Per contra, s’està estudiant un pla més estricte per als grans festivals d’estiu. “Amb l’ús de les tecnologies espere que puguen celebrar-se”, encoratja el secretari autonòmic de turisme, Francesc Colomer.

Des de la Generalitat es planteja replicar el model que es va aplicar en el concert pilot del Palau Sant Jordi de Barcelona: esdeveniments sense distància de seguretat, però amb test d’antígens previ. Així ho ha anunciat Colomer. A més, s’està remenant la possibilitat crear escenaris bambolla i establir purificadors d’aire en sales tancades. Una seria de mesures que responen a la proposta del sector de l’oci nocturn.

Alguns festivals com a Medusa o Vinya Rock ja han llançat a la venda les seues entrades. Uns altres com a Arenal Sound ho faran pròximament. La temporada d’estiu dels festivals sembla tirar avant. Això sí, enguany, serà una experiència molt diferent.