Los cinco grandes proyectos que demandan los valencianos
La Plaza del Ayuntamiento de Valencia. / Lense23 (Flickr)

L’Ajuntament de València compta amb els valencians per a decidir en què invertirà 8 milions d’euros. A través d’us Pressupostos Participatius d’Inversions, els veïns de València decidiran quins seran els projectes de 2021.

En la seua etapa inicial, la ciutadania va presentar les idees que més desitjaven. Ara, s’obri la votació i els valencians podran triar entre les 281 propostes que han passat l’estudi de viabilitat tècnica. La votació està oberta fins al 7 de març a través de Decidim VLC.

La regidora de Participació Ciutadana, Elisa Valía, ha indicat que “fins avui, prop de 60.000 persones han participat en Decidim VLC. 40.000 persones més que l’any passat”. Vàlua ha afegit que “es tracta d’un èxit sense precedents, que mostra la gran mobilització de la ciutadania”.

Encara que les propostes són cobre tots els districtes i alguns pobles de la perifèria, només es podran repartir els 8 milions entre projectes d’un mateix districte. Així doncs, les zones amb més propostes votades són: Quatre Carreres amb 37, Extramurs amb 25, Patraix amb 21 i L’Olivereta amb 19, Castellar, La Torre i Benimàmet. A continuació, cinc grans projectes que demanden els valencians.

Convertir la Malva-rosa en un bulevard comercial

L’avinguda de la Malva-rosa és el principal eix comercial del barri, però té voreres estretes i gens de vegetació. La proposta consistiria en: ampliar voreres; deixar només un carril i zones de càrrega i descàrrega; i posar arbres; bancs, etc.  La intenció és fer-ho més agradable i que la gent puga comprar i passejar còmodament. El cost de la inversió per a aquest projecte és de 22.000 euros.

Conversió en zona de vianants de la zona Torres de Serrano

torres de serranos

L’actuació viable és la redacció d’un avantprojecte de conversió en zona de vianants de la zona. El cost de la inversió per a aquest projecte és de 60.000 euros.

Un bulevard nou que connecte el MUVIM amb l’IVAM

El IVAM

Ampliar voreres i enjardinar Guillem de Castro des del MUVIM fins a l’IVAM per a convertir-lo en un bulevard i així crear un eix cultural. Per a ampliar voreres, es podria llevar un carril i aparcament mantenint zones de càrrega i descàrrega. La creació del bulevard costaria 80.000 euros.

Convertir en zona de vianants la Glorieta i Alfons el Magnànim

Es proposa convertir en zona de vianants el Carrer Alfons el Magnànim en el seu lateral oest i unir els dos jardins convertint en zona de vianants el tram que els separa. L’objectiu és que els jardins d’Alfons el Magnànim deixen de ser una glorieta. La inversió seria de 7.000 euros.

Un carril bici en Jacinto de Benavente

L’actuació viable és la creació d’un carril bici al llarg de tota l’Avinguda Jacinto Benavente. El carril es dotaria d’una infraestructura a cota de calçada, segregada i segura per als vehicles sostenibles pel costat de les finques. Amb aquest carril reforçat es pretenen evitar els xocs en les eixides del riu. La inversió necessària és de 308.000 euros.