Els carrers del Cabanyal es disfressen de Nova Orleans aquest cap de setmana

Amb el Mardi Gras, el barri mariner de la capital llevantina omplirà de color els seus carrers aquest diumenge 18 a partir de les 11 del matí

nueva orleans

A tan sols un mes per a les Falles, València calfa motors en carnestoltes amb una infinitat de celebracions. Les més tradicionals, com el Carnestoltes de Russafa o el Carnestoltes de Benimaclet, fan lloc a les quals vénen de fora, i és ací on es cola el famós Mardi Gras de Nova Orleans. Ja assentat en altres parts del món com el barri londinenc de Notting Hill, ara és el torn del Cabanyal per a omplir de color i alegria els seus carrers amb aquesta tradició importada de l’estat de Louisiana.

Ho farà amb una desfilada de carnestoltes organitzat per la Societat Musical Unió de Pescadors, que per segon any consecutiu ha fixat la festivitat de Nova Orleans com a temàtica central de les seues celebracions. Els carrers del Cabanyal s’ompliran de música, comfeti, riures i color diumenge que ve 18 de febrer.

La música tradicional d’aquesta festivitat estarà present en aquesta desfilada de carnestoltes de divertida temàtica que començarà a les 11:00h a la porta del Col·legi Santiago Apòstol (c/ Escalante, 329).

El Mardi Gras és una tradició originada en l’Antiga Roma que es remunta a més de dues mil anys arrere i en la qual se celebrava la imminent arribada de la primavera. No obstant això, aquesta festa pagana no va ser introduïda a Estats Units fins a l’any 1703, quan soldats i colons francesos la van celebrar per primera vegada en l’acabada de fundar ciutat de Mobile, que va fer les vegades de capital de la Louisiana Francesa en els seus primers temps abans de ser moguda a Nova Orleans.

La primera desfilada popular de Mardi Gras a Nova Orleans tal com ho coneixem avui, no obstant això, no va arribar fins a l’any 1837.

Carnestoltes 2019: què fer i quan se celebren a València?