Carnestoltes 2019: què fer i quan se celebren a València?

Russafa es convertirà pròximament en un festival de música i color amb l'actuació de 22 bandes i la celebració d'un precarnaval en el Parc Central

carnaval

Amb el lema Carnestoltes A Banda, la novena edició del Carnestoltes de Russafa arriba a València el dissabte dia 16 de la mà de 1.500 participants, entre músics, ballarins i membres de diferents col·lectius.

La festivitat, coordinada des de Jarit Associació Civil i l’Associació Intercultural Sariri amb la col·laboració del Consistori, “s’ha consolidat amb gran èxit de públic, ha vingut per a quedar-se i constitueix una manifestació de multiculturalitat”, ha assegurat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.

“La cultura d’arrels valencianes connecta amb la cultura dels nouvinguts”, ha apuntat l’edil, en referència a la intervenció de 22 bandes dirigides per la Coordinadora de Societats Musicals de la Ciutat de València, que acompanyaran als dansaires d’altres països.

La cercavila arrancarà a les 16.00 hores, al parc Manuel Granero, per a continuar per Filipines, Literat Azorín, Sueca, Dénia i Cuba, i finalitzar en Pintor Gisbert. La festa seguirà posteriorment fins a les 00.00 hores.

Però abans, aquest dissabte dia 9, des de les 12.00 a les 19.00 hores, se celebrarà un precarnaval en el Parc Central, a l’altura del carrer Filipines i les Naves de Ribes. Al matí tindran lloc ‘Les trucades’, un costum d’Amèrica Llatina consistent en una competició entre batukadas, mentre que a la vesprada hi haurà assajos dels grups de danses folklòriques, acompanyats de les bandes de música valencianes.

Uber y Cabify amenazan con desaparecer de Valencia

La primera 10K exclusiva para mujeres se correrá en Valencia