brunch

(Andrea Bolúmar).- Arriba el cap de setmana i vols fer alguna cosa diferent, així que per què no començar per un bon desdejuni? Si eres una de les persones a les que li ha entrat el gusanillo de provar el brunch, estàs de sort perquè València inclou un extens llistat de cafeteries que ja inclouen este plat americà en les seues cartes. Et deixem ací cinc llocs on poder provar el brunch en els locals de moda de la ciutat.

1. LA PETITE BRIOCHE (C/ Sorní, 28 y Plaça Alfons el Magnànim, 3)

Esta cafeteria ofereix un llistat de desdejunis entre els que destaquen: Le Petite Brioche, l’Americà, el Francès, el Mediterrani o el Francès. En ells, el protagonista és el cafè com a base i se li pot acompanyar amb una porció de pastís, uns pancakes, unes torrades o un croissant. I si et vas quedar amb ganes de Brunch, tots els dissabtes i diumenges de 10 a 14 pots delectar-te amb els seus millors plats com Yogurtbowl amb maduixes, chía, llaurándanos, plàtan, anous i mel, cafè, suc de taronja, i una tosta de pa de llavors amb tomaca, pit de titot i alvocat per tan sols 7€.

2. DULCE DE LECHE (C/ Cuba, 46 y C/Jesús, 71)

Coneguda per tindre una infinadad entrepans saludables i pastissos, la pasteleria/cafeteria “Dulce de leche” s’ha tornat tot un referent per als veïns de Russafa i Jesús, qui no poden resistir a provar un dels magnífics pastissos de carlota que tenen en el mostrador. El brunch ho ofereixen els caps de setmana per 8 euros i van variant, encara que mantenen la seua base de cafè amb llet o tes ecològics (a triar), i suc de taronja com a elements principals. A això se li poden afegir un panet recentment enfornat farcit amb pollastre rostit, guacamole i verdures fresques, i mini pancake amb fruites. Qui poguera resistir-se a provar algun d’aquests!

3. BASTARD COFFEE & KITCHEN (C/ Marqués de Sotelo, 9 y C/ Leandro de Saralegui, 1)

Naix amb la il·lusió de fusionar el millor de les cafeteries i restaurants de menjar casual i en un sol espai, destaquen en la seua pàgina web. Amb una decoració industrial decadent i una senzilla carta, pots delectar-te amb les seues desyunos de cafè, suc de taronja i les seues pancakes de bacon i sirope d’auró o bé, un “French toast d’orxata” o goofres casolans. I com no podia faltar en el seu menú, els brunches els deixen per al cap de setmana de 10 a 15 hores on pots triar entre 4 tipus: London, Soho, Burger Bastard o High Lane Menú per 11,50 euros, aproximadament. Si desitges provar-ho només has de reservar prèviament en la web i llest per a provar un bon brunch!

4. CELIACRUZ (C/ Cuba, 54)

Els celíacs han trobat el seu temple del Brunch en Ruzafa, ja que són els únics que ofereixen un buffet lliure sense gluten per tan sols 12 euros. Tenen quatre temàtiques i les van variant cada diumenge (Italià, Americà, Español i Vegà) en dos torns, a les 12 i a les 14h. Ofereixen des de cafè, sucs de taronja, porcions de pizza o pastís, tortitas amb sirope de caramel… Això sí, necessites reserva prèvia, si no et vols perdre un ric brunch variat! Tenen un apartat de botiga on pots adquirir els seus pastissos, pans especials, pastissets, etc.

5. FEDERAL CAFÉ (C/Embajador Vich, 15)

Com si el saló de la teua casa es tractara, així és com et sents en entrar a qualsevol dels Federal que hi ha a Barcelona, Madrid, Girona o València. Un ampli espai que ofereix un Brunch en tota regla: suc de taronja, cafè amb llet, i uns ous benedict per excel·lència amb salmó, espinacs o alvocat, per 15 euros (aprox.). Encara que aquest lloc ja s’ha posat de moda en ciutats cosmopolites com Madrid, a València s’ha fet un buit per als amants del bon menjar ja que tenen una extensa carta de menjars i sopars, per si desitges allargar el dia i provar tots els seus plats. Com a novetat, les taules són grans (de 5 a 10 comensals) perfectes per a compartir i conèixer gent nova.

Solos, deprisa y mirando una pantalla: así desayunamos los valencianos