Font: Tucomarca

L’Ajuntament de l’Eliana ha publicat les bases de les subvencions de monuments fallers majors i infantils, construïts amb motiu de la festivitat de les Falles 2020, i que es van quedar sense cremar a causa de la irrupció de la pandèmia del Covid-19.

La suspensió de les Falles en vespres de l’inici de la celebració ha suposat un greu perjudici per a les comissions festives, que ja havien escomès si no tot, gran part de la despesa que comporta la festa. En conseqüència, s’ha fet necessari l’adopció d’iniciatives per a contribuir a mitigar la delicada situació en la qual s’han vist afectades per les mesures adoptades per a contenir la malaltia.

Per aquest motiu, les 4 comissions falleres de la localitat rebran 2.000 euros cadascuna per a afrontar les despeses derivades del Covid-19, sumant així un import total de 8.000 euros. Quique Martínez, edil de Cultura Festiva, explica que es tracta d’una mesura “amb la qual esperem mitigar els efectes de la crisi econòmica en el sector, enfortint al gremi artesà dels artistes fallers que ha vist reduïda al mínim la seua activitat i protegir així el nostre Patrimoni Immaterial”.

Aquestes ajudes se sumen així a la decisió adoptada el mes de març passat pel consistori, que va permetre cedir els locals per a depositar i conservar els monuments que van quedar sense cremar.