Comunidad Valenciana.Valencia.17/07/2015.Elena Cebrian, Consellera de Agricultura.Fotografía de Jesus Signes

La consellera d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián ha concedit una àmplia entrevista a la periodista Sylvia Costa en el programa Àgora. Cebrián, davant les temperatures altes registrades en els últims dies i els règims de pluges irregulars a la Comunitat Valenciana, ha mostrat la seua preocupació per la vulnerabilitat de Comunitat els incendis. La titular de Medi ambient ha ressaltat que «la nostra actitud pot marcar la diferència»i que «més del 80% dels incendis es produeixen per causes humanes».

Quant al sector agrari, la consellera opina que viu un «moment d’inflexió i d’oportunitats». Ha confessat aportar per la innovació i per un canvi de model en l’agricultura valenciana que estiga més connectat amb els consumidors. Per a Cebrián, aquest sector «s’ha d’impulsar i protegir ja que, malgrat ser clau per a la Comunitat Valenciana, estem assistint a l’abandó de molts camps i a la falta d’atractiu per a molts joves i hem de recuperar el seu valor en la societat».

La membre del govern de Ximo Puig ha fet referència al repte de l’escassetat de recursos hídrics, per al que proposa noves mesures d’estalvi que «aconseguisca un repartiment equitatiu i tinga en compte l’escenari de canvi climàtic».