La festa fallera, roman atenta de conèixer si Pere Fuset seguirà al capdavant de Junta Central Fallera i la Regidoria de Cultura Festiva, o si, per contra, hi haurà canvis, després de conèixer els resultats electorals que marcaven a Compromís com a guanyador de les eleccions municipals.

Però, arriba un any important també per a la segona festa més important de la ciutat, la Setmana Santa Marinera, any d’eleccions i de canvis en la Junta Major.

La Junta presidida per Francisco Carles Salvador, finalitza enguany el seu mandat, després de sis exercicis al capdavant de la festa, “anys en què s’ha treballat molt dur, en els quals s’ha fet moltíssimes coses, millorant unes altres i quedant algunes coses per fer”, així s’acomiadava en les publicacions de les passades festes.

És per tant el moment de donar-li pas a una nova presidència executiva, i és per això que des de dilluns passat 27 de maig s’ha obert el termini per a presentar candidatures al Consell de Govern de la Junta Major de la Setmana Santa Marinera de València , un termini que es tancarà dilluns que ve 10 de juny.

Paco Carles president actual de la Junta Major de la Setmana Santa junt a Pere Fuset

El 4 de juny tindrà lloc l‘assemblea de tancament i dissolució d’exercici, i serà el pròxim 25 de juny quan els delegats de cadascuna de les 30 corporacions, confraries i germandats que conformen la Festa declarada d’Interès Turístic Nacional, votaran al nou Consell de Govern.

Al llarg dels pròxims dies coneixerem més dades sobre els candidats a presidir una Festa, que encara necesita promoció, tal com van afirmar els candidats de diferents partits polítics a cultura festiva en les passades eleccions, però que cada any es fa més gran, donada la gran participació dels últims anys, una festa que es prepara ja per a viure grans canvis, en els pròxims dies.