Picanya ha celebrat el seu Dia Gran de les Festes en honor a la Preciossísima Sang. Un dels actes més destacats ha sigut el reconeixement a la tasca dels representants de diferents àmbits socioculturals del municipi, entre ells la del poeta valencià Marc Granell.
Aquest ha tingut lloc en el Centre Cultural de Picanya, en presència de l’alcalde, Josep Almenar, els seus homòlegs de Panazol ( ciutat de la qual es compleixen 25 anys d’agermanament), la localitat alemanya de Mark Erlbach, el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i els diputats Bartolomé Nofuentes i Xavier Rius.
Durant la seua intervenció, Rodríguez ha destacat la importància de les celebracions populars com un aparador per a l’exterior i com a senyal d’identitat.
L’acte ha coincidit, a més, amb la renovació de l’agermanament amb la citada localitat del país gal. Sobre aquest tema, el president de la institució provincial ha ressaltat la importància d’aquest tipus d’agermanaments entre municipis valencians i d’altres països europeus
La festa ha continuat amb actes religiosos, culturals i musicals, com una mostra de teatre i una cercavila popular. Picanya segueix de festa i veu de carrer.