Diseño del puesto central del Mercado de la Imprenta. / Janfri&Ranchal

València tindrà molt prompte el mercat gastronòmic més gran de la ciutat. El Mercat de la Impremta prepara la seua obertura després d’anys d’espera. L’espai, també conegut com a Mercat de Sant Vicent per la seua ubicació, comptarà amb una superfície de 1.800 metres quadrats i estarà emplaçat en un edifici històric del segle XX.

L’empresa Macellum Marcket, liderada per Juan Albert Cirujeda i David Núñez, és la responsable del projecte que porta anys de gestació. Al principi, el nou mercat valencià hauria d’haver estat preparat a la fi de 2020. No obstant això, les obres van quedar paralitzades per un assumpte municipal i no va ser fins a desembre de 2022 quan l’Ajuntament va donar llum verda a la rehabilitació de l’edifici, l’antiga Impremta Vila.

Disseny de l’interior del Mercat de la Impremta. / Janfri&Ranchal

Ara, el propi Mercat de la Impremta ha llançat per mitjà de xarxes socials l’anunci del seu pròxim desembarcament. «Per fi es fa realitat! El moment que tant hem esperat està a punt d’arribar. Ens morim de ganes de rebre a València en gran. Queda molt poc per a passar dies sencers junts. Estigueu atents…», expliquen els seus responsables en una publicació.

21 LLOCS I 19 ESTILS GASTRONÒMICS DIFERENTS

El lloc serà el primer mercat gastronòmic «tradicional» de gran format a València. Està inspirat en referents com el Mercat de San Miguel a Madrid, La Lonja del Barranco a Sevilla o El Mercado de Correos a Múrcia.

Zona de restauració del Mercat de la Impremta. / Janfri&Ranchal

El Mercat de la Impremta obrirà quasi tot el dia amb horari diürn i vespertí. En els seus quasi 2.000 m² se situaran 21 llocs on podrà trobar-se fins a 19 estils gastronòmics diferents. Malgrat la gran varietat, destacaran els llocs destinats a la gastronomia valenciana i també hi haurà representació de tota la cultura gastronòmica mediterrània.

El nou punt d’oci i gastronomia tractarà a més d’oferir la major qualitat possible a l’abast de totes les butxaques. Aquest estarà enfocat a tots els públics, tant al ciutadà valencià com als visitants i turistes. La llicència de l’Ajuntament ha permès que l’aforament siga pròxim a les 700 persones. Així mateix, al marge de la gastronomia, els assistents podran gaudir d’actuacions en directe i exposicions.

L’interior del Mercat de la Impremta des de dalt. / Janfri&Ranchal

LA IMPREMTA VILA, UN EDIFICI OCULT A LES CALLES DE VALÈNCIA

El lloc de l’emplaçament no és un altre que la mítica Impremta Vila, un edifici datat de 1908. Aquest està situat entre els carrers Maestro Sosa i Mascota, just al costat del carrer de Sant Vicent Màrtir.

Es tracta d’una zona molt pròxima al centre de València, la qual cosa propiciaria el flux de públic. A més, també està molt pròxim a l’estació Joaquín Sorolla, a solo uns metres de plaça d’Espanya i caminant a cinc minuts del centre de la ciutat.

Dissenys del Mercat de la Impremta. / Janfri&Ranchal

La Impremta Vila és un edifici mimetitzat amb les cases d’al voltant i és per això que és molt poc conegut. No obstant això, fa més de 12 anys va eixir del seu anonimat quan es va instal·lar l’exposició Casa Decor.

A més, en els últims anys ha servit de plató de cinema per a algunes localitzacions de sèries de televisió. Per les seues estades han passat rodatges com ‘La isla del holandés‘ o ‘Las cerezas del cementerio‘.