El PAI de Benimaclet s’estanca. La major proposta urbanística de la Comunitat Valenciana contempla l’edificació de 1.300 habitatges en Benimaclet. A més, es preveu la construcció de zones verdes, amb l’objectiu de dibuixar una frontera moderada entre la ciutat i l’horta. No obstant això, el Govern de coalició s’embulla en contínues disputes sobre el projecte, mentre els veïns pateixen la situació.

La frontera de la ciutat de València amb l’horta és radical. Els habitatges confinen amb descampats i terrenys abandonats. Un escenari antiestètic i que propícia situacions indesitjables per als veïns com botellones i brutícia. Alguns residents ens conten que per a anar al col·legi han de travessar un camp, mancant un camí urbanitzat.

La ciutat portava 30 anys esperant un pla urbanístic que, a la fi, està prenent forma i protagonisme en els plens de l’Ajuntament. No obstant això, els veïns denuncien un nou estancament degut als desacords del govern de coalició.»Els demanem que s’asseguen a discutir, que ens escolten i que s’arribe un acord», demanda Álvaro Sanz, delegat urbanístic de l’Associació de Veïns de Benimaclet.

El mayor proyecto urbanístico de la Comunitat Valenciana: remodelar la frontera de Valencia con la huerta
Diseño del plan de Benimaclet.

EL PAI DE BENIMACLET

La proposta de Metrovacesa contempla l’edificació de 1.300 habitatges. Una de les dissidències és, precisament, l’ús que se li vol donar a aquests edificis. Per a evitar l’edificació, els veïns, els qui prefereixen més zones verdes, han construït un parc sostenible amb materials reciclats en els descampats.

Des de l’Associació també demanen soterrar la Ronda Nord. «Ens diuen que si ho demanem ho demanaran tots els barris de la ciutat», lamenta Sanz.

La proposta de Metrovacesa contempla l’edificació de 1.300 habitatges. Una de les dissidències és, precisament, l’ús que se li vol donar a aquests edificis. També l’altura, la seua utilitat, el disseny, soterrar la Ronda Nord

En definitiva, el projecte no aconsegueix tirar avant per les contínues disputes i canvis de criteri entre el govern de coalició.  Ni el PSPV, ni Compromís, ni els veïns, aconsegueixen entaular un acord per al major pla urbanístic de tota la Comunitat Valenciana, però coincideixen en la necessitat d’urbanitzar per a crear una frontera progressiva i moderada.