El futur skatepark de la Marina de València pren forma

El projecte seleccionat per a la construcció de les noves pistes de patinatge comptarà amb zones verdes, un quiosc, un auditori i un mirador.

28
Skatepark

La Marina de València ha fet el pas definitiu en el procés de selecció de projectes per a la creació del seu futur skatepark en la Plaça de l’Ona. El passat 31 d’octubre es va conèixer que “Marjal Urbana”, el projecte presentat pels col·lectius Straddle 3, Carpe i CivicWise, era el triat per a donar forma a aquest xicotet projecte urbanístic.

Marjal Urbana serà un entorn que comptarà amb zones verdes i d’ombra, un quiosc, un auditori, un mirador i diferents usos ciutadans distribuïts en llomes entorn de la pista de patinatge.

En concret, la pista de patinatge presentarà un esquema circular que generarà diverses trajectòries de patinatge i zones diferenciades, oferint múltiples possibilitats per a patinadors amb qualsevol nivell de coneixement de skateboarding.

Les bases del projecte es van començar a traçar a l’estiu de 2017, quan es va constituir una comissió de Seguiment composta per representants del món del skateboarding per a determinar quines serien les característiques de la futura pista esportiva.

No va ser fins al passat 7 de setembre, no obstant això, quan un jurat format per sis persones procedents de l’àmbit de l’urbanisme, el paisatgisme i l’arquitectura, d’una banda, i del patinatge i l’esport per un altre, es va reunir per a valorar les vuit propostes tècniques admeses en el concurs, que des de hui poden veure’s en una exposició situada en les oficines del Consorci, en La Marina de València. La mostra estarà oberta al públic fins al 7 de desembre, de dilluns a dimecres de 8.00 h a 18.30 h, i de dijous a divendres de 8.00 h a 15.00 h.

Les cinc Portes de la Marina

La licitació del skatepark està prevista per a la primavera de 2019. Amb aquesta iniciativa, La Marina de València pretén atraure activitat i generar noves possibilitats d’ús per als ciutadans de València.

El projecte, a més, s’engloba dins de l’Estratègia d’Espai Públic de la Marina, on s’identifiquen cinc punts d’accés cicle-per als vianants. Aquestes “Portes de la Marina” pretenen convertir-se en cinc places, llocs de convivència que anuncien al visitant l’entrada al capdavant marítim. La Plaça de l’Ona és la primera de les places d’accés en la qual s’està treballant, amb l’skatepark com a element singular.