El Consell pone fecha al movimiento provincial para ir a segundas residencias
Control policial de vehículos en Valencia durante la cuarentena.

La Generalitat Valenciana segueix en negociacions amb l’Executiu de Pedro Sánchez per la mobilitat provincial. Des del Consell han mostrat en tot moment el seu intenció de permetre els desplaçaments provincials per a aquells que disposen de segones residències. No obstant això, el Govern és clar en aquesta qüestió. Els moviments provincials no es permetran fins que es finalitze la Fase 3, excepte cinc excepcions.

Ara això podria canviar abans de concloure la Fase 3. Així ho va explicar aquest diumenge el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de la reunió setmanal amb Sánchez i la resta de presidents autonòmics. En ella van abordar una vegada més l’evolució de la pandèmia i les noves mesures per a la desescalada.

Segons es va anunciar, quan s’entre en la Fase 3 les autonomies podran gestionar les seues desescalades i demanar l’aixecament de l’estat d’alarma. “Podrem incloure algunes qüestions que havíem plantejat i fins ara no havien sigut possibles”, va declarar Puig. Entre elles figura la seua intenció de permetre el desplaçament entre Alacant, València i Castelló. Per això, en aquesta Fase 2 continuarà estant prohibit el desplaçament provincial.

QUAN ARRIBARÀ LA FASE 3 I AQUEIX DESPLAÇAMENT PROVINCIAL?

El líder del Consell ha demanat prudència i ha assegurat que el canvi es demanarà quan es complisquen els paràmetres epidemiològics. “Actuarem d’acord amb el que diguen els experts i amb voluntat de transparència”, ha destacat. Segons Puig prevaldrà “l’interès de les persones i la salut per damunt de qualsevol qüestió”.

“La pandèmia està ací. No està superada i no vull crear falses expectatives“, ha assenyalat. “Si no canvia la tendència, dins de 15 dies estarem en Fase 3 i el Govern valencià tindrà capacitat per a decidir com es gestiona”.

Després d’aquestes paraules s’espera que siga la setmana vinent quan la Comunitat Valencina sol·licite el canvi de fase. Si el Ministeri de Sanitat ho autoritza, les tres províncies podrien aconseguir l’última etapa de la desescalada el dilluns 15 de juny. En aquest cas, les quatre fases estarien superades el dilluns 29 recuperant-se la normalitat social i empresarial.