Educación incorporará pulseras térmicas para detectar fiebre entre los estudiantes valencianos
Muestra de las pulseras térmicas desarrolladas por Colorprint Fashion.

La Conselleria d’Educació ha arrancat el disseny d’un projecte pilote que podria beneficiar en la lluita contra el coronavirus. Es tracta de avaluar si les polseres tèrmiques que canvien de color quan el seu portador té febre ajudarien en els centres educatius valencians.

El projecte pilot, únic en l’Estat espanyol, compta amb la participació de Colorprint Fashion. Es tracta de l’empresa alacantina impulsora de aquest mecanisme que també funciona en màscaresLa finalitat última és detectar un dels possibles símptomes vinculats al coronavirus. D’aquesta forma s’avisaria a les autoritats sanitàries amb major velocitat per a arrancar els dispositius de detecció i actuació.

Segons ha comunicat la Conselleria, el projecte comptarà amb la participaran 500 alumnes. Aquests es troben repartits entre 1° i 2° de Primària i de 1r i 2n de l’ESO de tres centres educatius d’Alacant, Castelló i València. Tots els que disposen del consentiment familiar provaran les polseres durant dues setmanes.

Així, cada alumne rebrà dues polseres. S’usarà una per a cada setmana de la prova, ja que és el temps en el qual es manté la seua efectivitat. L’objectiu és que els centres educatius puguen experimentar l’eficàcia, comoditat i durabilitat de les polseres abans d’una implantació global.

AIXÍ FUNCIONEN LES POLSERES TÈRMIQUES

Colorprint Fashion ha desenvolupat i patentat un teixit tèrmic que s’activa amb l’augment de la temperatura corporal. Aquest canvia al color blanc quan s’aconsegueix una temperatura pròxima als 37,5 °C. Aquest innovador teixit ha sigut homologat per al seu ús per l’Institut Tecnològic del Tèxtil (Aitex). Amb ell se certifica la seua durabilitat i efectivitat enfront de la prevenció de la COVID-19.

Amb aquesta polsera es pot comprovar en temps real la temperatura corporal de l’alumnat. Tot això d’una forma molt senzilla i pràctica a les aules. A més, aquestes es poden llavar sense que es perda ni afecte les propietats del teixit.