¿Cuánto tiempo duran los anticuerpos tras pasar el coronavirus?
¿Cuánto tiempo duran los anticuerpos tras pasar el coronavirus? // Fuente:

La revista científica Science Immunologyn ha publicat un nou estudi on indica que els anticossos del coronavirus poden durar almenys tres mesos. Així mateix, els investigadors de l’Institut d’Investigació Lunenfeld-Tanenbaum de Sinai Health i de la Facultat de Medicina Temerty de la Universitat de Toronto van utilitzar mostres de saliva i de sang de pacients amb Covid-19.

Segons Europa Press, la seua finalitat era mesurar i comparar els nivells d’anticossos durant més de tres mesos després de l’aparició dels primers símptomes. A més, van trobar que els anticossos de la classe IgG -unides a la proteïna del coronavirus- són detectables durant 115 dies. Així doncs, aquest estudi ha sigut el primer a demostrar que aquests també poden ser localitzats en la saliva.

«El nostre estudi mostra que els anticossos IgG són relativament duradors tant en la sang com en la saliva». Així ho explicava Jennifer Gommerman, professora d’immunologia de la Universitat de Toronto. En canvi, la docent americana ha manifestat que la saliva podria servir com a alternativa per a les proves.

Duración anticuerpos
¿Cuánto tiempo duran los anticuerpos tras pasar el coronavirus?// Fuente: Milenio

Altres estudis sobre els anticossos a la Covid-19

No obstant això, aquesta no ha sigut la primera investigació sobre la durabilitat dels anticossos al coronavirus. En primer lloc, Nature va suggerir que podrien desaparèixer després de dos mesos en els pacients asintomàtics. Mentre que la revista mBio apuntava fa uns mesos que la immunitat a la Covid-19 durava tota la vida.

Els investigadors de la revista Science Immunology admeten la incertesa que generen les respostes dels anticossos de la Covid-19. En aquest cas, s’inclou la duració dels mateixos o la protecció contra la reinfecció. Per tant, aquesta investigació podria tenir implicacions més àmplies en el desenvolupament d’una vacuna efectiva.