Drons en la recerca de l’exesquiadora olímpica Blanca Fernández Ochoa

Es reprenen amb drons les batudes de cerca de l'exmedallista olímpica Blanca Fernández Ochoa que porta 11 dies desapareguda

Blanca
Efectivos de la Policia Nacional participando en la búsqueda de Blanca Fernández Ochoa

Aquest dimarts a primera hora s’han reprès les batudes de recerca de l’exesquiadora olímpica Blanca Fernández Ochoa que porta desapareguda des del 23 d’agost.

Més de 300 efectius entre policies nacionals, guàrdies civils i policies locals treballen en la zona de ‘Las Dehesas’ on es va localitzar el seu vehicle per a donar amb alguna pista de l’exmedallista olímpica.

Entre els mitjans disponibles, la Policia Nacional compta amb drons per a completar l’operatiu i reforçar la cerca de Blanca Fernández Ochoa.

Aquests mitjans aeris permeten oferir als agents una visió més pròxima de la zona a pentinar gràcies a la incorporació de càmeres d’alta definició amb un zoom d’alta capacitat que permet ampliar la imatge i oferir gran resolució, a diferència de la visió que es pot obtenir amb un helicòpter.

Aquests drons incorporen, a més, càmeres de captació infraroja que pot detectar la presència humana en condicions nocturnes.

La incorporació de drons permet millorar les labors de rastreig ja que amb el seu ús s’evita posar en risc a rescatadors i helicòpters en zones de difícil accés com les del paratge de  ‘Las Dehesas’.

La dificultat del terreny està fent que es retarde diversos dies la localització de pistes sobre el parador de Blanca. El cap del Grup de Desapareguts de la Policia Nacional, Pedro Herranz, ha assegurat que es podrien tardar “diversos dies” si l’esportista va patir un accident on es va trobar el vehicle.

Durant la nit s’han mantingut les patrulles de seguretat ciutadana en la zona de la serra de Cercedilla on es va localitzar el cotxe de Fernández Ochoa.

El cunyat de la desapareguda, Adrián Federidghi, ha indicat que “no hi ha pistes que els facen ser optimistes” després que la cerca duta a terme aquests dies ha sigut “totalment infructuosa” fins al moment, ha remarcat.

Durant la jornada del dilluns més de 300 agents, amb les seues corresponents unitats especialitzades, guies canins i helicòpters, a més de bombers i agents forestals, han cercat a l’exesquiadora olímpica sense èxit.