dragon

La Marina de València celebra la seua XI Festa Aniversari en gran, amb activitats úniques de gran dimensió física o humana com l’exhibició del primer Dragon Boat que solcarà les aigües de la dàrsena històrica. També per a amants dels reptes, s’inaugurarà un dels tres inflables més grans del món: el circuit d’obstacles Crazy Warrior, una gymkana familiar de 50 metres de longitud.

Estes són sol dos de les propostes de la festa que es desenvoluparà en La Marina este dissabte 3 de novembre de 11h a 23h després de la cancel·lació de la cita el passat 15 de setembre per causes climàtiques. Hi haurà activitats nàutiques i culturals gratuïtes per a tota la familia.

L’activitat cultural, d’entrada lliure i gratuïta, es desenvoluparà en la Pèrgola. Este escenari s’obrirà a les 11h, amb l’inici de jocs tradicionals de fusta gegants. A continuació, arribarà el rock per a xiquetes, xiquets i tota la família, a càrrec del grup Ramonets, que oferiran el seu nou espectacle musical. I, a la vesprada, torna el rock pels més menuts amb la banda Billy Boom Band.

La música prosseguirà amb altres estils, de la mà de tres grups que captivaran a tots els públics. A les 19:30h, serà el torn del trio canari Los Vinagres, que animaran l’ambient amb la seua fusió de rock, garatge, punk i aires llatins. A les 21h, pujarà a la pèrgola el quintet mallorquí Da Souza amb les seues particulars lletres i ritmes. A les 22.15h, tancaran les DJ Hits with Tits, un col·lectiu d’agitació cultural que busca promoure la figura creativa de la dona, especialment al camp de la música i la il·lustració.

Un Drac i dotze dones

En aigües de la nostra marina, l’equip Dragon Boat BCS València estrenarà piragua, una espectacular embarcació de 9,7 m, amb cap i cua de drac, que serà comandada per dotze dones que han patit càncer de mama. D’ 11h a 12h, realitzaran una exhibició enfront de l’edifici Veles e Vents. Dragon Boat és un esport mil·lenari d’origen xinès que ja compta amb més de 50 milions de remers a tot el món i 5500 remers en la modalitat BCS (Breast Cancer Survivors).

Equip Dragon Boat BCS Valencia.

Remar per superar el càncer de mama en equip és una proposta que va començar a prendre forma en Vancouver, Canadà, en 1996, arran d’un treball de recerca del doctor Donald C. McKenzie (Universitat de British Columbia). McKenzie va demostrar la importància de l’exercici del tors i els braços en la recuperació després del tractament d’este tipus de càncer i va crear un grup de rem de 24 dones que van patir esta malaltia. Va triar el Dragon Boat, modalitat de piragüisme en la qual un equip entre deu i vint persones rema al uníson al ritme d’un tambor, perquè implica un tipus d’exercici repetitiu, exigent que, a més dels beneficis físics, ajuda a desenvolupar la fortalesa mental i l’esperit d’equip, harmonia i acompanyament.

“Esta exhibició pretén ser un exemple de superació per a les persones malaltes i per a la societat en general”, assenyala Verónica Petit, fundadora de Dragon Boat BCS València, la secció de piragüisme de Marina València Sailing Club. Les dones interessades a formar part de Dragon Boat BCS València, podran informar-se el mateix dia 15, en un stand propi instal·lat en La Marina de València.

Maqueta de l’inflable Crazy Warrior.

Una gymkana inflable d’1.750 metres

Es diu Crazy Warrior, és únic a Espanya i s’inaugurarà en La Marina de València durant la festa d’aniversari. Este circuit inflable mesura 50 metres de llarg per 20 metres d’ample i està compost per quatre carrers amb rocòdroms, tobogans, rodes gegantes, tubs, recorreguts de boles, túnels, trinxeres, pèndols i altres divertits obstacles que adults i xiquets hauran de superar. Des de les 11h fins a les 20h, la gymkana, pensada per a un públic familiar, estarà instal·lada en la Plaça de la Sal. El preu de l’entrada és de 3 euros.