Terremotos registrados en el Golfo de Valencia.

La província de València ha tornat a viure una jornada agitada en moviments sísmics. En aquesta ocasió s’han registrat dos terratrèmols en el Golf de València, pròxims al litoral de Cullera. A més, tots dos sismes s’han produït en un interval de quatre hores.

Segons ha informat el Institut Geogràfic Nacional, els dos terratrèmols van tenir lloc en la vesprada del dimarts. El primer d’ells es va registrar a les 15.43 hores en l’Est de la costa de Cullera, a 16 quilòmetres de profunditat. El sisme va arribar a aconseguir els 2 graus de magnitud en l’escala Richter i no va causar danys materials.

El segon terratrèmol va arribar només quatre hores després. A les 19.52 hores l’Institut Geogràfic Nacional registrava un nou moviment de terra. En aquesta ocasió també va tenir lloc en el litoral valencià, concretament entre les localitats de Cullera i Tavernes de la Valldigna.

Segons els registres, aquest sisme es va originar a 15 quilòmetres de profunditat i va tenir una magnitud lleugerament superior a l’anterior aconseguint els 2,3 graus en l’escala Richter.

Aquests dos nous moviments se sumen a els sis sismes registrats el passat 3 de novembre, també a València. Amb tots ells, la província ja ha comptabilitzat un total de 92 terratrèmols en el que va d’any. Per darrere queda la província d’Alacant amb 52 i Castelló amb 14 sismes en onze mesos.