Dos terremotos agitan la Comunitat Valenciana
Mapa de los movimientos sísmicos registrados. / FUENTE: IN

La Comunitat Valenciana ha registrat dos moviments sísmics en només 24 hores. Els terratrèmols han tingut lloc tant a la província de València com en la de Castelló. No obstant això, cap dels dos sismes ha superat els 2 graus en l’escala de Richter.

Segons ha informat el Institut Geogràfic Nacional (IGN), el primer tremolor es va produir en la matinada del diumenge a les 01.04 hores. Aquest terratrèmol es va originar en el municipi de Suera (Castelló), a 9 quilòmetres d’Onda. La intensitat del sisme va ser de 1,7 graus en l’escala de Ritcher i es va produir a 3 km de profunditat.

El segon moviment sísmic ha tingut lloc aquesta matinada en el terme municipal de Bicorb (València). El terratrèmol s’ha registrat passada la mitjanit, a les 00.10 hores amb epicentre als voltants del paratge natural dels Charcos de Quesa. En aquest cas la intensitat ha sigut de 1,8 graus en l’escala de Ritcher i s’ha produït a 10 quilòmetres de profunditat.

CINC TERRATRÈMOLS EN 2023

Amb els dos terratrèmols de les últimes hores ja són cinc els sismes comptabilitzats en la Comunitat Valenciana en el que va de 2023. El primer d’ells va tenir lloc el mateix 1 de gener a les 01.30 hores a Titaigües. En aquest cas la intensitat del terratrèmol sí que va aconseguir els 2 graus en l’escala de Ritcher. A més, es va produir a una profunditat de 7 quilòmetres.

El segon moviment sísmic de l’any va arribar tan sols unes hores després, a les 09.41. Aquest es va registrar en el terme alacantí d’Alcoi amb una intensitat de 1,9 graus a 12 km de profunditat. El tercer va tenir lloc el dissabte 7 de gener encara que en aquest cas va ser en la mar. El terratrèmol es va registrar a les 06.08 hores hores en Cabo de Palos i va tenir una magnitud de 2,2.