Iberdrola i Asivalco han posat en marxa dos punts de recàrrega ràpida (50 kW) per a vehicles elèctrics. Aquests es troben en la plaça Gerardo Salvador, al costat de la seu de l’associació d’empresaris de Font del Pitxer. Disponibles 24 hores, aquesta infraestructura per a la mobilitat elèctrica permetrà la càrrega de fins a quatre automòbils de forma simultània.

El projecte forma part de l’acord aconseguit entre la companyia i l’associació. L’objectiu és conjuminar esforços en la lluita contra el canvi climàtic i la sostenibilitat. Per al desenvolupament d’aquesta iniciativa, Asivalco ha cedit el sòl on s’han situat els carregadorsIberdrola per la seua part ha aportat els equips i la instal·lació que gestionarà durant deu anys.

Els usuaris d’aquests punts dobles de recàrrega ràpida podran carregar les bateries dels seus vehicles elèctrics amb energia 100% verd. Aquesta prové de fonts de generació neta i compten amb certificats de Garantia d’Origen renovable (GdOs). Les recàrregues podran realitzar-se amb l’app de Recàrrega Pública Iberdrola. Aquesta aplicació permet geolocalizar, reservar i pagar les recàrregues a través del mòbil.

MOBILITAT SOSTENIBLE I ENERGIA RENOVABLE

L’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, va visitar ahir la instal·lació. Al costat d’ell estaven el president d’Asivalco, Santiago Salvador, i el delegat d’Iberdrola en la Comunitat Valenciana, Joaquín Longares.

Sagredo va destacar que des del consistori continuen “millorant els serveis de les nostres àrees empresarials per a dotar-les d’una major competitivitat”. El primer edil va afegir que “Paterna continua treballant per a evitar les conseqüències de l’emergència climàtica. Tenir cada vegada més punts de recàrrega és fonamental per a facilitar que els nostres ciutadans aposten per una mobilitat més sostenible”.

Per part seua, Longares va ressaltar l’origen “100% renovable de l’energia que es consumirà en aquests punts de recàrrega”. A més, va posar en valor la seua ubicació “en una de les àrees industrials amb major activitat d’Espanya i que compta a més amb molt bones connexions amb alguns dels principals eixos de comunicació”.

Finalment, el president d’Asivalco va assenyalar que des de l’associació continuen “treballant per a oferir nous i millors serveis a les nostres empreses. Aquest punt de recàrrega és una magnífica notícia perquè estem parlant del futur de l’automoció”.

Autoconsum per a reduir la factura i evitar emissions de CO2

La col·laboració entre Iberdrola i Asivalco ha permès avançar en un altre àmbit de la sostenibilitat, l’autoconsum sobre la base d’energia generada pel sol.

Iberdrola va instal·lar en la teulada de la seu de l’associació un total de 36 panells fotovoltaics destinats a l’autoconsum. D’aquesta forma, Asivalco produeix i consumeix la seua energia renovable, reduint fins a quasi la meitat el consum d’electricitat en la seua factura elèctrica. A més, evita l’emissió de 5.000 kg de CO2 a l’any a l’atmosfera.

El projecte Smart Solar desenvolupat per Iberdrola ha sigut un ‘clau en mà’ que ha inclòs l’estudi i disseny personalitzat. També la tramitació administrativa, el muntatge i el manteniment de les instal·lacions. Com totes les solucions smart de la companyia, a través d’una App es pot comprovar en temps real l’energia que es produeix i gestionar la instal·lació de forma autònoma.

Iberdrola trepitja l’accelerador de la mobilitat elèctrica

Iberdrola continua apostant per l’electrificació del transport en la seua estratègia de transició cap a una economia descarbonizada. És la palanca clau per a la reducció de les emissions i la contaminació de les ciutats, així com per a la recuperació verda en el món postCOVID.

Al març, la companyia va decidir reforçar la seua pla de mobilitat sostenible. Està destinant més inversions (150 milions d’euros) a intensificar el desplegament de punts de recàrrega de vehicles elèctrics.

El seu pla de mobilitat sostenible preveu la instal·lació de prop de 150.000 punts de recàrrega per a vehicle elèctric. Aquests aniran destinats tant a llars, com a empreses i vies urbanes. Es trobaran en ciutats i en les principals carreteres i autovies en els pròxims cinc anys.