Rescatan a dos niñas heridas tras caer por un barranco de Xàtiva
Rescate de dos niñas en Xàtiva

El cap de setmana podria haver finalitzat en un tràgic desenllaç per a dos famílies valencianes. Aquest diumenge, dos xiquetes de tretze anys han resultat ferides després de caure’s per un barranc de Xàtiva.

Segons el Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU), l’accident va tenir lloc anit al voltant de les 21.30 hores. Les dos menors es trobaven passejant per la Serra de Bixquert de la localitat valenciana quan es van desorientar.

Les xiquetes van caure per un barranc de la zona en el qual van ser localitzades gràcies a l’actuació dels serveis d’emergències. El Consorci Provincial de Bombers de València va mobilitzar al sergent dels bombers d’Alzira, a diverses dotacions de bombers de Xàtiva i al Grup de Rescat GERA.

Després d’una cerca pels voltants de la serra, finalment es va localitzar a les xiquetes amb els mòbils i el posicionament i es va procedir al rescat d’aquestes. El grup de rescat GERA va evacuar a les xicotetes fins al punt en el qual esperaven els mitjans sanitaris.

Va ser una unitat de Servei Vital Bàsic (SVB) qui va atendre les menors rescatades. Els serveis sanitaris van comprovar que una de les xiquetes presentava diverses policontusiones per la caiguda. Després de conducta a les cures inicials, les menors van ser traslladades a l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva.