Dos carreteras valencianas entre las más peligrosas de España
Imagen de archivo de un coche accidentado. /FOTO: EFE

La vida confinada d’aquests dos últims mesos a causa de la pandèmia ha tingut conseqüències positives en els accidents de trànsit. Les imatges habituals d’embossos han donat pas a carreteres excepcionalment desertes. Així, segons dades de la DGT, entre el 15 de març i el 7 de maig d’enguany, la mobilitat es va reduir prop d’un 70% i els morts al volant van descendir un 69%.

No obstant això, no es pot baixar la guàrdia. Per les dificultats d’eixir a l’estranger, aquest estiu hi haurà més viatges de turisme nacional que en anys anteriors. Aquest fet suposarà un probable repunt en l’ús del cotxe privat, el parc mòbil del qual està molt envellit. Per això, la recuperació de la mobilitat portarà un augment dels accidents de trànsit en els pròxims mesos.

Segons un estudi de la Fundación Línea Directales carreteres convencionals han sigut l’escenari de 7 de cada 10 defuncions en accidents ocorreguts en vies interurbanes. Són un total de 10.500 morts, multiplicant per 3 el nombre de víctimes en les autopistes i autovies.

Dos carreteras valencianas entre las más peligrosas de España
Trams de la CV-670 a Gandia (esquerra) i de la CV-821 a Alacant (dreta).
LES CINC CARRETERES AMB MÉS ACCIDENTS

Per autonomies, Catalunya ocupa el primer lloc en xifra de morts en carreta convencional (17%), seguida d’Andalusia (13%). La Comunitat Valenciana es troba en cinquena posició, amb un 9%. En contraposició, Euskadi (0,7%) i Cantàbria (1%) són les regions amb menys morts en les seues carreteres secundàries.

Per a identificar les carreteres més perilloses s’ha realitzat un estudi sobre el trànsit diari i l’índex de sinistralitat. Segons aqueixos criteris, el TOP 5 en perillositat i concentració d’accidents en carreteres espanyoles és el següent:

  1. Tram del km 5 al 8 de la CV-821 a Alacant.
  2. Tram del km 1 al 4 de la CV-670 a Gandia (València).
  3. Tram del km 2 a 5 de la GR-3304 a Granada.
  4. Tram del km 104 al 107 de la PO-311 de Pontevedra.
  5. Fins a cinc punts negres repartits per la N-634 entre Guipúscoa i Biscaia.