lluvia
-FOTODELDIA- GRAFCVA265. VALENCIA, 02/12/2019.- Una persona pasea por la playa de la Malvarrosa bien protegida contra la lluvia cuando, según informa la Agencia Estatal de Meteorología (Aemet), hoy el cielo permanecerá nuboso o cubierto con precipitaciones persistentes en Valencia y Alicante, que además pueden ser localmente fuertes e ir acompañados de tormenta en la segunda mitad del día en los litorales norte de Alicante y sur de Valencia. EFE/Kai Försterling

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha anunciat la activació d’una doble alerta groga en la Comunitat Valenciana. Encara que al principi s’havia previst l’arribada de pluges per al dimecres, finalment sembla que aquestes s’avançaran.

Aquest dimarts a les 22.00 hores arrancarà l’alerta. Aquesta s’activarà tant en el nord de la província de València (interior i litoral), com en la totalitat de Castelló. D’una banda, hi ha risc de precipitacions de fins a 20 litres per metre quadrat en una hora. D’altra banda, se sumarà risc per tempestes amb una probabilitat del 40-70%.

Segons Aemet, el moment de major risc serà el dimecres tant al matí com a la vesprada coincidint amb el arrencada del pont de Sant Joan. No obstant això, a partir de les 10.00 hores, tot el litoral valencià deixarà d’estar en alerta. Aquesta continuarà activa a l’interior de València i Castelló on s’esperen pluges fins a les 22.00 hores.

A més, durant la jornada s’espera un descens significatiu de les temperatures. Les màximes baixaran fins a valors que rondaran els 23-25 graus. Respecte a les mínimes, alguns punts de l’interior arribaran als 13è durant la matinada.

Cara al dijous es preveu una millora substancial del temps. Aemet ha anunciat un predomini de cel poc nuvolós o buidat, amb intervals de nuvolositat baixa matinal a l’interior de València i nuvolositat d’evolució a la vesprada a l’interior septentrional. Les temperatures mínimes no patiran canvis i les màximes viuran un lleuger ascens.