limpieza

Prop de tres-cents treballadors han integrat el dispositiu de neteja dissenyat per l’Ajuntament de València, a través de la Delegació de Platges, amb motiu de la celebració de la Nit de Sant Joan celebrada esta matinada.

La regidora de Platges, Pilar Soriano, assegurava esta setmana en roda de premsa que l’Ajuntament ha dissenyat un pla perquè tots aquells que hui volgueren gaudir de les platges de València ho feren en condicions òptimes.

A les 4:30 hores s’ha activat este dispositiu pel passeig marítims, les platges i el viari de la ciutat. S’ha estimat que en l’arena hauria de forma efectiva 120 peons netejant i arreplegant cendres, residus i papereres. De manera paral·lela han treballat 26 operaris arreplegant residus i cendres, 4 operaris més amb quad i tres conductors de tractors, entre molts serveis més i és que en total han sigut 170 persones treballant durant eixes hores.

Per al diumenge dia 25 hi ha previst un servei de repàs intensiu de neteja de les platges amb 20 operaris que se sumaran als 14 del servei ordinari entre les 7 i les 11 del matí, per a restituir els nivells òptims de neteja de les platges.

Dispositiu preparatori
També hi ha hagut uns serveis preliminars ja que durant la jornada del divendres es van instal·lar huit contenidors de gran volum en el passeig marítim perquè es descarregaren els residus arreplegats durant les hores següents i es van instal·lar en l’arena de les platges 60 noves unitats de papereres de dipòsits metàl·lics.

A més, durant la vesprada d’ahir l’Ajuntament va realitzar un repartiment de llenya a la població en nou punts limitats amb voltes al llarg de tot el passeig marítim on es van distribuir també 10.000 borses per a la deposició de residus.

En eixe dispositiu preparatori han treballat 18 peons de repartiment de llenya i borses, un conductor en un unimog, dos peons encarregats de la instal·lació de bidons metàl·lics, una barredora de vesprada per a la neteja del passeig, dos camions portacontenedores i els huit contenidors de gran volum, així com un vehicle per al transport de llenya decomissada.