Una enquesta-sondeig realitzada per la Unió de Consumidors situa en 95€ de mitjana la despesa dels valencians durant el Black Friday i Cyber Monday que enguany tindrà lloc el pròxim 29 de novembre i el 2 de desembre.

Estes promocions es consideren ja com l’inici quasi oficial de la campanya de compres nadalenques, per tant durant tot aqueix cap de setmana, seran jornades en les quals molts començaren la compra dels regals i altres productes propis del Nadal, encara que també s’adquiriran molts altres de molt variada índole.

Els valencians aprofitaran les promocions d’aquestes campanyes per a adquirir sobretot productes de tecnologia i roba. Quant al pressupost que destinaran és molt variat des de consumidors que no tenen previst adquirir cap article fins aquells que aprofiten les promocions per a comprar productes que necessiten, per la qual cosa la forqueta de despesa va des dels 0€ a 380€.

RECOMANACIONS

1.- Evitar la compra impulsiva, tant presencial com online, per molt temptadores que puguen resultar les ofertes.

2.- Fer una llista planificada de necessitats, tant personals com de regals a comprar.

3.- Limitar el nostre pressupost de despesa, fixant-nos un topall del que podem gastar.

4.- Analitzar i prestar molta atenció tant a les ofertes com a la seua publicitat, perquè els paranys i enganys poden estar molt presents.

5.- No deixar-se portar només pel percentatge de descompte dels productes. És millor parar atenció al preu anterior del producte i al descompte en el seu import.

6.- Tenir sempre present que en les compres online el consumidor disposa de 14 dies per a desistir, penedir-se o retornar el producte comprat sense haver de donar cap explicació.

7.- Saber diferenciar entre vertaderes ofertes de productes i paranys de les empreses per a desfer-se dels estocs d’articles dels seus magatzems.

8.- En les compres online optar millor per la targeta prepagament, targetes de crèdit limitat o Paypal, vigilant la seguretat de les pàgines web i evitant les transferències bancàries si no ens fiem del venedor.

9.- Les garanties dels productes són les mateixes de sempre i així hem d’exigir-les.

10.- Exigir en tot moment el respecte dels nostres drets com a consumidors i reclamar en cas necessari.