cuidadores colonias felinas
Disset veïns i veïnes d’Aldaia han rebut l’acreditació que els autoritzarà a fer-se càrrec de les cures i atencions dels gats de les colònies felines del municipi després d’haver completat el curs de formació per a la cura dels animals que l’Ajuntament d’Aldaia ha oferit en col·laboració amb l’associació ‘Connexió felina’. Entre altres tasques, aquestes persones voluntàries seran les encarregades de realitzar els tràmits relacionats amb la consulta a veterinaris i de vetlar per la salut i confort dels animals.

Segons explica el regidor de Modernització de l’Administració, Sergio Gómez, l’engegada d’aquests cursos de formació té com a objectiu “posar en valor la labor de les persones voluntàries cuidadores dels gats i suposa un nou pas en el compromís de l’Ajuntament d’Aldaia en l’objectiu de garantir el benestar animal. A més, -continua Gómez- volem que aquestes voluntàries participen activament en el Consell de Benestar Animal que va impulsar el consistori i que es convocarà en breus dates.

La col·laboració amb les persones voluntàries pretén que s’aconseguisca una convivència harmònica entre els gats i les persones i, per a açò, s’establirà un calendari trimestral de reunions entre el grup de persones voluntàries i l’Ajuntament per a intercanviar idees, valorar actuacions i resoldre conflictes. Entre les accions o efectes que es derivaran d’aquesta col·laboració destaquen el control i cura de les colònies felines de carrer, l’elaboració d’una ordenança municipal que dote d’oficialitat aquest pla i, per descomptat, l’exemple que es dóna als més joves de sensibilitat pel confort animal.

Aquesta iniciativa se sumisca a les actuacions que ja s’han dut a terme en quasi dos anys per a garantir el benestar animal, com el mapatge de les colònies felines, el cens de cuidadors o l’esterilització de més de 130 gats i gates; així com també el servei de recollida, custòdia i protecció d’animals de companyia que l’ajuntament té mancomunat amb altres dotze municipis de la comarca.