Hui 20 de novembre se celebra el Dia Universal de la Infància i per a això la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de València ha preparat una serie activitats per a celebrar la efemeride.

Nacions Unides celebra el Dia Universal del Xiquet el 20 de novembre, data en la qual l’Assemblea General de l’ONU va aprovar la Declaració dels Drets del Xiquet en 1959 . Aquesta declaració, que no tènia legalment caràcter vinculant, no era suficient per a protegir els drets de la infància.

Després de deu anys de negociacions amb governs de tot el món, líders religiosos, ONG, i altres institucions, es va aconseguir acordar el text final de la Convenció sobre els Drets del Xiquet, el 20 de novembre de 1989, el compliment del qual és obligatori per a tots els països que l’han signada.

Segons Unicef, és un dia de celebració pels avanços aconseguits, però sobretot per a cridar l’atenció sobre la situació dels xiquets més desfavorits, donar a conéixer els drets de la infància i conscienciar a les persones de la importància de treballar dia a dia pel seu benestar i desenvolupament.   

Per a commemorar-ho el dissabte 23 de novembre, de 10 a 14h, els Jardins de Vivers, s’ompliran de música, tallers, espectacles de dansa, manualitats i moltes sorpreses més per a tota la família.

Com arribar a les activitats del Dia Universal de la Infància

Les activitats tindran lloc als Jardins de Vivers enfront del Museu de Ciències, si vols arribar en transport públic pots fer-ho amb les línies d’EMT 12, 70 i 80 ; o amb les línies de Metrovalencia 3 i 9.