L’Assemblea General de les Nacions Unides ha reconegut per primera vegada la importància de les xicotetes companyies. Amb la finalitat de conscienciar sobre la seua contribució al desenvolupament sostenible hui s’ha celebrat el Dia Internacional de les Microempreses i Pimes.

Només a la Comunitat Valenciana el 99% dels negocis estan considerats com a Xicotetes i Mitges Empreses que no superen els 250 treballadors, mentres que si parlem de microempreses de fins a 10 empleats ens estem referint al 91% de les companyies valencianes.

Un dels principals problemes d’este tipus de negocis és que les persones que treballen en elles han de realitzar funcions de tot tipus, una forma de treball que no permet l’especialització i que a més dificulta la innovació. El repte, no obstant, ho tenen clar i és el creixement.

Per açò, des de la Confederació d’Empresaris del Comerç Valencià es treballa en la unió de les empreses amb l’objectiu de poder competir contra comerços que disposen de majors mitjans. A més, des de CECOVAL també es reivindica rebre més ajudes per part del sector polític.

Gràcies a les xicotetes empreses del sector servei i als comerços valencians, durant la crisi s’han pogut mantenir els seus nivells d’ocupació creant 30.000 autònoms nous i per tant més llocs de treball en tota la Comunitat.