lotería

El Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal és el joc més important organitzat anualment per Loteries i Apostes de l’Estat, amb el 30% de la facturació anual, i com cada any tornarà a tindre lloc el pròxim 22 de desembre.

Encara que la Loteria de Nadal va arrancar en 1812 no va coincidir amb el 22 de desembre sinó que es va celebrar quatre dies abans tenint com a finalitat realitzar una recaptació econòmica amb la venda de bitllets i incrementar així les arques de l’Estat per a disposar d’un major pressupost en la Guerra de la Independència.

Vuitanta anys després, en 1892, es va modificar el nom de ‘Loteria Moderna’ a ‘Loteria de Nadal’ i es va canviar al 23 de desembre, una data que es va mantindre durant anys fins que es va passar a l’actual 22 de desembre.

Encara que el lloc del sorteig ha anat canviant durant els anys, hui dia l’espai triat és el Teatre Real de Madrid en la Plaça d’Isabel II. Com és habitual, el recinte obrirà les seues portes al públic a les 8 hores del matí, una hora abans que comence el sorteig i la seua radiodifusió nacional.

La Loteria de Nadal continuarà amb el sistema tradicional de dos bombos: un amb els 100.000 números que entren en el joc i un altre amb tots els premis (els 13 majors i la pedrea). La primera bola caurà pròxima a les 9.15 hores i no finalitzarà fins a prop de les 13h., quatre hores després de l’arrencada del sorteig.