Anuncian el día en el que la Comunitat sabrá qué provincias pasan a la Fase 1
El director del Centro de Alertas, Fernando Simón, durante una rueda de prensa sobre la gestión de la crisis del Covid-19.

Totes les autonomies d’Espanya cerquen passar a la fase 1 de la desescalada. En aquesta fase hi haurà més llibertats com el retrobament amb amics o familiars i obertura de terrasses, entre altres. No obstant això, encara caldrà esperar per a conèixer quines províncies poden accedir a aquest punt l’11 de maig.

Segons el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, donaran a conèixer aquesta informació entre el divendres a la nit i el dissabte.

Simón ha tornat a assenyalar que la decisió depenen del Ministeri de Sanitat liderat per Salvador Illa. Aquests elaboraran un informe específic de cada regió per a explicar els criteris utilitzats per a l’avaluació.

Respecte a Madrid, on s’ha advocat per passar a la fase 1 per motius econòmics, Simón ha sigut clar. “Els criteris per a passar de fase són sanitaris, no econòmics. Els criteris econòmics els haurà de donar qui corresponga. S’haurà de valorar si pesen més o no que els sanitaris”, ha remarcat.

LA COMUNITAT CERCA ENTRAR Al COMPLET EN LA FASE 1

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ja ha lliurat tota la documentació requerida pel Ministeri perquè tota l’autonomia passe de fase.

Però la Comunitat Valenciana no ha sigut l’única en conducta a la sol·licitud. Astúries, Cantàbria i La Rioja són altres autonomies que ja han enviat la documentació per a la transició a la nova normalitat. Ací també se sumen les dues ciutats autònomes d’Espanya: Ceuta i Melilla.

Ara caldrà esperar a la decisió final del Govern per a conèixer quines són les províncies que el dilluns arribaran a la desitjada fase 1.