Este matí s’ha presentat la XXI edició del “Dia de la Bicicleta”, que es celebra el pròxim diumenge 17 de setembre i que organitza l’Ajuntament a través de Fundació Esportiva Municipal. Amb un recorregut d’aproximadament 7,5 quilòmetres, la marxa inclou per primera vegada la plaça de l’Ajuntament. Les inscripcions ja estan obertes i amb els diners recaptats es contribuirà a l’acció solidària de Sant Joan de Déu-Serveis Socials València.

“Pedalegem per la inclusió social” és el lema solidari d’aquesta edició, que es celebra en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat i coincidint amb la Fira de la Mobilitat, que serà el cap de setmana del 16 al 17 de setembre. La marxa s’ha convertit en una de les principals cites de l’esport popular a València en tractar-se d’una prova familiar i no competitiva.

El “Dia de la Bicicleta” és “un dia per a gaudir d’un transport ecològic, sostenible, que ens permet a més fer exercici físic i gaudir també d’un recorregut per les zones emblemàtiques de la ciutat de la mà de familiars i amics”, ha indicat la regidora d’Esports, Maite Girau, en la presentació d’aquest matí, al costat de representants de Sant Joan de Déu-Serveis Socials València, Bici-Club, ONCE i El Corte Inglés.

La marxa del “Dia de la Bicicleta”, que té prevista una participació superior a les 10.000 persones, té una important dimensió solidària, ja que l’euro solidari de la inscripció es lliura a Sant Joan de Déu-Serveis Socials València. A més d’este suport, el diumenge 17 obriran la marxa ciclistes invidents de l’ONCE, acompanyats per voluntaris formant parella en tàndems, la qual cosa la converteix en una “prova inclusiva”, com ha recordat la regidora.

El nou recorregut, d’aproximadament 7,5 quilòmetres i que inclou per primera vegada la plaça de l’Ajuntament, arrancarà en el passeig de l’Albereda a les 10 del matí, per a continuar per la plaça de Saragossa, creuar el pont d’Aragó i enfilar la Gran Via Marquès de Túria, carrer de Russafa, carrer de Colón en direcció contrària a l’habitual fins a arribar a la Glorieta, carrer de la Pau, Sant Vicent, plaça de l’Ajuntament, Marquès de Sotelo, Xàtiva i Guillem de Castro. Així seguirà per la marginal dreta per Blanqueries per a creuar novament el riu pel pont del Real i tornar a l’Albereda.

Les inscripcions i retirada de dorsals s’hauran de realitzar en les plantes d’esports d’El Corte Inglés fins al dissabte 16 de setembre. A més de contribuir amb 1€ a l’acció solidària de Sant Joan de Déu, la inscripció dóna dret a participar en diferents sorteigs que s’efectuaran al final de la prova gràcies a El Corte Inglés. D’altra banda, l’associació Sant Joan de Déu sortejarà una bicicleta realitzada pels serveis socials d’esta.