drogas

Com és habitual en els últims anys per estes dates, la Direcció General de Trànsit engega una campanya de conscienciació sobre el risc que suposa el consum de substàncies psicoactivas i la conducció, en una època de l’any en el qual el consum d’alcohol i d’altres drogues augmenta a causa dels menjars i sopars nadalencs.

Els agents de l’Agrupació de Tràfic de la Guàrdia Civil establirà diferents punts de control en tot tipus de carreteres i a qualsevol hora del dia, on es realitzaran més de 20.000 proves diàries d’alcoholèmia i drogues als conductors que circulen per elles.

Tràfic insisteix que l’alcohol és un factor concurrent en un terç dels accidents mortals i alerta que el passat any, el 43% dels conductors morts tenien presència de drogues en sang.

Esta campanya posa l’èmfasi en els denominats policonsumidores, aquells conductors que consumeixen habitualment alcohol i drogues. Amb l’objectiu que la campanya es generalitze també en les vies urbanes, Tràfic ha convidat als ajuntaments de més de 25.000 habitants perquè se sumeixen a la campanya, amb l’establiment de controls en els seus respectius cascos urbans.