subdelegado

La UCO de la Guàrdia Civil ha detingut al subdelegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Rafael Rubio, i a l’exvicealcalde de València, Alfonso Grau. També han detingut a una desena més de persones, tots investigats per la operació Assut en la qual ja va ser detingut fa dos anys el encunyat de l’exalcaldesa Rita Barberá.

La causa està declarada secreta i oberta per delictes de suborn, falsedat documental, blanqueig de capitals, contra la Hisenda Pública i tràfic d’influències.

L’operació Assut és una suposada trama urbanística de cobrament de comissions a canvi d’adjudicacions d’infraestructures en sòl públic. La UCO investiga també l’adquisició de sòl públic en condicions avantatjoses per a futures promocions dificultant la lliure concurrència.

Segons publica La Razón, investiguen si el vicealcalde de València, Alfonso Grau, hauria cobrat més d’un milió d’euros en comissions. Per part seua, el fins ara subdelegat del Govern, Rafael Rubio, hauria rebut una mica menys de la meitat que Alfonso Grao. La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha decidit procedir al seu cessament immediat.

Una de les actuacions més importants va ser la compra dels terrenys de CLH, al costat del Port de València on volien construir habitatges, moltes d’elles de protecció oficial.