Detienen a
Las afueras del municipio de Godelleta próximo a donde se encontraba el cuerpo del desaparecido.

Va ser el passat 1 de desembre quan Isaac Guillén Torrijos, malalt d’un greu problema neurodegeneratiu, va desaparèixer a València. En la seua marxa va deixar una suposada nota de comiat on semblava que anava a recórrer a l’eutanàsia“Ho sent molt però no tornaré a casa. Quan passada alguna cosa us avisaran immediatament, és decisió meua i només meua, heu de respectar la meua voluntat”. 

Ara, no obstant això, la investigació ha virat per complet. Ahir a la vesprada la Policia Nacional va detenir a la dona d’aquest, Beatriu F. C., com a presumpta autora de l’homicidi en trobar el cadàver i la cadira de rodes del desaparegut.

La troballa va tenir lloc després de l’últim interrogatori realitzat pels agents del Grup d’Homicidis a la detinguda i el posterior registre d’una parcel·la de la seua propietat als afores de Godelleta (València).

Segons han indicat, el cadàver estava en estat de descomposició i presentava signes de violència i possible asfíxia. No obstant això, es desconeix la causa de la defunció i no serà fins avui quan es procedisca a la realització de l’autòpsia.

AIXÍ VA SER LA DESAPARICIÓ D’ISAAC G. T.

Tot va començar amb una suposada nota del desaparegut al començament de desembre. El missatge semblava clar i tot apuntava al fet que Isaac anava a recórrer a l’eutanàsia per a posar fi a la malaltia que patia i que li impedia realitzar una vida independent.

No obstant això, dos assumptes no quadraven. D’una banda, la dona del discapacitat havia tardat quatre dies a donar la veu d’alarma a la policia, alguna cosa que va posar als agents en alerta i més després de descobrir-se que aquesta menyspreava al seu marit burlant-se d’ell. A més, la víctima de 45 anys patia una atàxia cerebolosa en estat avançant. Per això li resultava impossible desplaçar-se i per tant no havia pogut marxar-se sense l’ajuda d’una segona persona.

L’últim dia que es va veure a Isaac amb vida tenia planejat anar a la festa d’aniversari d’un amic a València. La seua absència és el que va alertar als seus amics i familiars, els qui van interposar una denúncia per desaparició.

Hallan enterrado en Godelleta el cadáver de un discapacitado ...

Encara que aquests coneixien els desitjos d’Isaac de sotmetre’s a l’eutanàsia, la seua manera d’actuar no va quadrar entre els seus afins. Va ser llavors quan van començar a rebre missatges de comiat enviats suposadament pel mort. En ells deia trobar-se bé i demanava que deixaren de cercar-li. Ara s’ha descobert que va ser la pròpia vídua qui enviava els missatges des del mòbil de la víctima.

Isaac Guillén Torrijos era pare de dos fills, fruit d’una relació anterior. Va exercir com a policia local de Catarroja fins a 2014, any en què va abandonar la professió a causa de la seua malaltia. A conseqüència d’aquesta, la seua mobilitat depenia d’una cadira de rodes i presentava dificultats per a parlar.