Los 10 municipios donde más contagios de coronavirus
Dos señoras mayores con mascarillas visitan un cementerio durante la pandemia./ EDUARDO SANZ (EUROPA PRESS)

La Guàrdia Civil de Riba-roja de Túria ha detingut a un jove de 26 anys acusat de profanar tombes en el cementeri de Xest. La detenció ha tingut lloc dins de l’operació ‘Dobecose’, iniciada el passat 8 de gener.

En la nit del divendres 7 de gener, el Centre de Coordinació i Emergències de la Generalitat Valenciana va rebre una trucada d’alerta. En ella un ciutadà manifestava haver vist a uns joves tractant de forçar l’entrada del cementeri valencià.

Efectius de la Guàrdia Civil es van traslladar al lloc per a inspeccionar el succeït. Allí van trobar un dels taüts obert, deixant a la vista el cadàver del seu interior.

La Guàrdia Civil va aconseguir proves per a esclarir el succeït. Deu dies després es van desplaçar a la llar del denunciant, un habitatge de la localitat de Xest. Encara que aquest havia intentat inculpar a altres persones dels seus delictes, els agents van localitzar en l’immoble més de 50 objectes funeraris. A més, també comptava amb una pistola simulada.

Material confiscat dels robatoris en cementeris.

Segons han comunicat, l’objectiu de l’autor era sostraure objectes valuosos de les tombes i els cadàvers. Per a aconseguir-ho sense ser descobert, havia coaccionat al seu company de pis amb la pistola. Aquest havia d’encarregar-se de les labors de vigilància als voltants del cementeri.

Finalment, la Guàrdia Civil va procedir a la detenció del jove, de nacionalitat espanyola. Està acusat de delictes de robatori, coacció i contra els sentiments religiosos i el respecte als difunts. Ara les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Requena.