Detienen a dos jóvenes por insultar y amenazar a una pareja gay en Valencia

Segona agressió homòfoba a València en menys d’una setmana. Agents de la Policia Nacional han detingut a dos joves de 17 i 18 anys, d’origen espanyol, com presumptes autors d’un delicte d’odi després d’insultar i assetjar a dos xics per la seua orientació sexual. Els fets han ocorregut només unes hores després de denunciar-se la agressió a dos artistes fallers que van ser colpejats amb el crit de “maricons”.

Els fets van ocórrer aquest diumenge sobre les 20.30 hores. Va ser llavors quan una patrulla va ser comissionada per la Sala del 091. Aquesta havia de dirigir-se a la botiga d’un centre comercial de València. Allí es trobava resguardada una parella d’homes als quals un grup de joves volia agredir per la seua condició sexual.

Els agents van esbrinar que aquests havien començat a increpar, insultar i amenaçar a una parella de xics per la seua condició sexual en un autobús de l’EMT. El conductor va haver de detenir el vehicle fora de parada perquè els joves pogueren baixar-se davant el caire que estava prenent la situació i evitar mals majors.

Pel que sembla, la parella va tornar a trobar-se amb el grup de joves dins d’un centre comercial. Aquests van tornar a assetjar-los proferint tot tipus d’insults homòfons i amenaces.

Davant aquesta situació, la parella es va resguardar a l’interior d’una botiga i va telefonar a emergències. L’empleada del comerç també va avisar al personal de seguretat. A la seua arribada, els assetjats estaven en un gran estat d’ansietat i nerviosisme en témer per la seua integritat física.

Finalment, la Policia Nacional va aconseguir identificar als sospitosos. Els agents van arrestar a dos d’ells, un menor d’edat. Tots dos estan acusats com a presumptes autors d’un delicte d’odi per orientació sexual. Ara els detinguts, sense antecedents, han passat a disposició judicial.